Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας ο Αυγενάκης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, αναχώρησε χθες για Ισπανία προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στην Κόρδοβα από 3 – 5 Σεπτεμβρίου 2023.

Η ατζέντα της Ισπανικής Προεδρίας περιλαμβάνει συνεδρίες για το ελαιόλαδο, την καινοτομία και τη βιοτεχνολογία στον τομέα της γεωργίας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης στις παρεμβάσεις του θα θέσει ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα και θα αναφερθεί στη χρήση νέων τεχνολογιών ως εργαλείο για μια πιο ανθεκτική στο κλίμα γεωργία.

Ο ΥπΑΑΤ θα επισημάνει την ανάγκη για ενίσχυση καλλιεργειών που προσαρμόζονται καλύτερα στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες και θα είναι πιο ανθεκτικές σε ασθένειες, αλλά και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των ευρωπαϊκών πόρων.

Θα επισημάνει, επίσης, ότι η ΚΑΠ πρέπει να βασίζεται σε δύο αρχές: Στην ευελιξία και στην ισορροπία μεταξύ άμεσων αναγκών και μακροπρόθεσμων στόχων, ενώ, θα τονίσει ότι η καινοτομία αποτελεί το μοχλό της ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής γεωργίας.