Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Μήνυμα Αυγενάκη για την εκστρατεία #PlantHealth4Life

Ο Λευτέρης Αυγενάκης για την πανευρωπαϊκή εκστρατεία #PlantHealth4Life με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την υγεία των φυτών.

 

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε τη σημασία της εκστρατείας που σχεδιάστηκε κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διασφάλιση της υγείας των φυτών.

Η Ελλάδα συμμετέχει μέσω της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ, που είναι ο Εθνικός Οργανισμός Προστασίας Φυτών της Χώρας, από κοινού με 11 χώρες μεταξύ των οποίων η Κύπρος, το Βέλγιο και η Φινλανδία.

Το μήνυμα της εκστρατείας είναι «Διατηρήστε τα φυτά υγιή, προστατεύστε τη ζωή»: όλοι έχουμε τον δικό μας σημαντικό ρόλο να παίξουμε!

Η υγεία των φυτών είναι θεμελιώδης για την ευημερία μας και για το περιβάλλον. Τα φυτά αποτελούν την κινητήριο δύναμη της ζωής στη Γη: μας παρέχουν τον αέρα που αναπνέουμε και την τροφή μας.
Σήμερα, τα φυτά δέχονται μεγάλες πιέσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, όπως το εμπόριο και τα ταξίδια. Οι επιβλαβείς οργανισμοί των φυτών μπορούν να οδηγήσουν σε τεράστιες οικονομικές και περιβαλλοντικές απώλειες.