Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

FRESKON 2023: πρωτοπόρος ο κλάδος των φρούτων και λαχανικών

Στη φετινή διοργάνωση της FRESKON είναι Τιμώμενη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία μέσα από την εκθεσιακή της συμμετοχή θα αναδείξει τα υψηλής διατροφικής αξίας φρούτα και λαχανικά του τόπου, με σκοπό να τα προωθήσει σε αγορές του εξωτερικού.

Την πεποίθησή του ότι στο επόμενο διάστημα τόσο με τις παρεμβάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας ΚΑΠ θα υπάρξει ανάταξη του πρωτογενούς τομέα με πρωτοπόρο κλάδο τα φρούτα και τα λαχανικά μετέφερε από το βήμα των σημερινών εγκαινίων του Διεθνούς Εμπορικού Γεγονότος Φρούτων και Λαχανικών, FRESKON, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Αναφερόμενος μάλιστα στη FRESKON τόνισε ότι σηματοδότησε έναν κύκλο συνεργασίας με τη ΔΕΘ-HELEXPO, ο οποίος ξεκίνησε στην περσινή διοργάνωση.

Τη σημασία της FRESKON για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και την επιβεβαίωση μέσα από την εν λόγω διοργάνωση πως η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα, εξελίσσεται και προοδεύει υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σημείο αναφοράς για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών χαρακτήρισε τη FRESKON ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κεφαλάς, σημειώνοντας μάλιστα πως το γεγονός ότι φέρει την οργανωτική σφραγίδα της ΔΕΘ-HELEXPO είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Τόνισε δε ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας στη διοργάνωση είναι φέτος δυναμική.

Μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των προϊόντων του κλάδου φρούτων και λαχανικών αποτελεί η FRESKON, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, κα Μαρία Καραγιάννη, η οποία υπογράμμισε τη δυναμικότητα της φετινής διοργάνωσης.

Δικαίωση της προσπάθειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων της χαρακτήρισε την επιλογή της ως Τιμώμενης Περιφέρειας στη φετινή FRESKON ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες σε θέματα Εγγείων Βελτιώσεων, κ. Γιώργος Καραγιάννης. Μάλιστα, τόνισε πως ο τομέας των φρέσκων φρούτων και λαχανικών αποτελεί βασικό άξονα της οικονομίας της περιοχής.

Τον ουσιαστικά διεθνή χαρακτήρα της FRESKON υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, κάνοντας μάλιστα λόγο για μια επιτυχημένη πρώτη ημέρα της έκθεσης και για αποδοτικές συναντήσεις.

Η FRESKON, που ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, έχει συγκεντρώσει 217 εκθέτες από 12 χώρες σε έναν εκθεσιακό χώρο 12.500 τ.μ. και 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 34 χώρες.