Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

KOTINOS 2023: έως 3 Απριλίου οι αιτήσεις

Στις 3 Απριλίου λήγει η προθεσμία αποστολής αιτήσεων για τη συμμετοχή ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου στον 8ο Διαγωνισμό Ποιότητας «KOTINOS 2023» για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.

Οι επιχειρηματίες και οι ελαιοπαραγωγοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να δώσουν την ευκαιρία στα προϊόντα τους να κατακτήσουν μια θέση μεταξύ των κορυφαίων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της τρέχουσας εσοδείας 2022/23, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ στο email info@filaios.org και να αποστείλουν τα ελαιόλαδα στη διεύθυνση Ξενοφώντος 15α, Αθήνα, 10557, έως την 3η Απριλίου 2023.

Στο Διαγωνισμό έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να αξιολογηθούν πέραν των επωνύμων - τυποποιημένων ελαιολάδων και τα ελαιόλαδα που διακινούν οι παραγωγοί προς τα επίσημα κανάλια εμπορίας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητάς τους.

Οι συμμετοχές εντάσσονται σε μια από τις δύο Ομάδες:

Ομάδα Α’.

  • Επιχειρήσεις τυποποίησης/εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής
  • Συνεταιριστικές Οργανώσεις
  • Ομάδες Παραγωγών, οι οποίες διαθέτουν στην αγορά επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Ομάδα Β’.

  • Ελαιοπαραγωγοί

Οι κατηγορίες εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων που θα βραβευθούν στο Διαγωνισμό, τόσο για την ομάδα Α’ όσο και για την Ομάδα Β’, είναι οι ακόλουθες:

  1. Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα ΠΟΠ-ΠΓΕ
  2. Βιολογικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα
  3. Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας

Για κάθε μία από τις ανωτέρω τρεις κατηγορίες ελαιολάδων θα απονεμηθούν, ανάλογα με τη διάμεση τιμή της έντασης του φρουτώδους – ισχυρή, μεσαία, απαλή – βραβεία ως εξής:

  1. i) ΧΡΥΣΟΣ ΚΟΤΙΝΟS 2023
  2. ii) ΑΡΓΥΡΟΣ ΚΟΤΙΝΟS 2023

iii) ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΚΟΤΙΝΟS 2023

  1. iv) Έπαινος 2023 (σε όσα ελαιόλαδα συγκεντρώσουν βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 70 στην κλίμακα του 100, στην κατηγορία την οποία ανήκουν).

Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αφιερωμένης στην ποιότητα του ελαιολάδου, την οποία θα διοργανώσει η «ΦΙΛΑΙΟΣ» σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.