Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Freskon Expo 2023: Διεθνές Συνέδριο για τα Εσπεριδοειδή

Ο πολύχρωμος κόσμος των εσπεριδοειδών και οι σημαντικότερες εξελίξεις του κλάδου παρουσιάζονται στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στις 23 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Freskon.

Με διεθνές “άρωμα και γεύση” το συνέδριο των εσπεριδοειδών έχει προσελκύσει εξειδικευμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα καλύψουν τα πιο επίκαιρα ζητήματα όπως οι ποικιλίες, οι ασθένειες, οι καλλιεργητικές πρακτικές, η διατηρησιμότητα, η συσκευασία και η καταναλωτική συμπεριφορά.

Στόχος του συνεδρίου είναι να διαμορφώσει και ένα πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας του ευρωπαϊκού κλάδου των εσπεριδοειδών.  Το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών Freskon διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO από τις 23-25 Απριλίου 2023 αποτελώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Freskon έχει ως στόχο την ανάδειξη των εξαιρετικών φρέσκων προϊόντων, την ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών τους και τη διεύρυνση συνεργασιών του κλάδου, μέσα από μια ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση με στοχευμένο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων, διεθνή συνέδρια, παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων.

Το συνέδριο της FRESKON 2023, θα εστιάσει το ενδιαφέρον στις τελευταίες εξελίξεις για την παραγωγή και την εμπορία των εσπεριδοειδών με τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών του κλάδου με διεθνές κύρος. 

Στόχος του Διεθνούς Συνεδρίου Εσπεριδοειδών είναι όχι απλώς να καλύψει με εμπεριστατωμένες αναλύσεις όλα τα ζητήματα που αφορούν στα εσπεριδοειδή και να δώσει στο κοινό τη μεγάλη εικόνα των σημαντικότερων εξελίξεων του κλάδου ανά τον κόσμο, αλλά και να αποτελέσει την κοιτίδα, στην οποία θα λάβει σχήμα μια ευρύτερη και μονιμότερη συνεργασία του ευρωπαϊκού κλάδου των εσπεριδοειδών.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου