Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Εργαστήρι με θέμα: Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ»

Θα παρουσιασθούν οι διαδικασίες πιστοποίησης επιχειρήσεων και παραγωγών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλεί τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 12.00 μμ. στις εγκαταστάσεις των ΙΕΚ Βέργη (Ζαΐμη 21, Πάτρα) για την παρακολούθηση του Εργαστηρίου με θέμα τη χορήγηση σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δράσεις Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Το εργαστήριο υλοποιείται σε συνέχεια των ενεργειών προβολής της δράσης Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» που έχει ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών της περιοχής μας και περαιτέρω την προβολή της γαστρονομικής παράδοσης και της ιδιαίτερης ταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση των σχετικών τουριστικών επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών αναφορικά με τους στόχους, τη διαδικασία εφαρμογής του Σήματος, τα στάδια χορήγησης και τα οφέλη από τη συμμετοχή στη δράση Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ».

Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιασθούν οι διαδικασίες πιστοποίησης επιχειρήσεων και παραγωγών που επιθυμούν να λάβουν το σχετικό σήμα, αλλά και οι τρόποι προβολής τους από την ΠΔΕ. Τέλος, θα υπάρξει παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από Σεφ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 12:00 – 12:15 Προσέλευση - Εγγραφές στο Εργαστήριο
  • 12:15 – 12:30 Χαιρετισμοί και καλωσόρισμα συμμετεχόντων
  • 12:30 – 12:45 Παρουσίαση του έργου Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ
  • 12:45 – 13:00 Παρουσίαση των τρόπων προβολής των εταιρειών που συμμετέχουν στη δράση από την CHOOSE A.E.
  • 13:00 – 13:30 Παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών ΠΔΕ από σεφ
  • 13:30 - 13:45 Απονομή σημάτων «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στους συμμετέχοντες
  • 13:45 – 14:00 Συζήτηση – Ερωτήσεις
  • 14:00 Ολοκλήρωση εργαστηρίου