Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 — Κατηγορίες: Αγροτοδικειο

Αρδευτικό Αγ. Γεωργίου: 18η παράταση…κι έχει ο Θεός!

Το έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2013.

Η αρχική συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου «Αρδευτικό έργο Αγίου Γεωργίου Νομού Αιτωλοακαρνανίας» είχε οριστεί για τις 11-2-2013.

Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2011, όμως αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, με αποτέλεσμα να πάρει πολλές παρατάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης,18ης κατά σειρά, που δίνει νέα προθεσμία περαίωσης των έργων, την 31η-03-2023.

Δείτε το σχετικό έγγραφο για τη νέα παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου ΕΔΩ.

Πρόκειται για έργο που είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 και θα έπρεπε, υπό κανονικές συνθήκες, ως χρηματοδοτούμενο από το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί από την προ - προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Με άλλα λόγια, απλά και κατανοητά, πρόκειται για μια ακόμη κραυγαλέα απόδειξη διαχρονικής αναποτελεσματικότητας του κράτους, που για περισσότερο από μια δεκαετία παλεύει, με διασφαλισμένους πόρους, να κατασκευάσει ένα ενταγμένο μικρό αρδευτικό, …σε έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό με μεγάλο πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με τα ζητήματα εγγείων βελτιώσεων.

Με τέτοιους ρυθμούς και με αυτή την αποτελεσματικότητα, πάντως, χωρίς την παραμικρή διάθεση υπερβολής, υπολογίζουμε ότι το αρδευτικό πρόβλημα την Αιτωλοακαρνανία, μπορεί και να λυθεί το σωτήριον έτος…3487.

Βοήθειά μας. Αμήν!