Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, η οποία και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ολοκληρωθεί στις 3:00 το μεσημέρι, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν όλοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο στους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τη δράση υποστηρίζει για ακόμη μια φορά, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Αγρινίου, που σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου έλαβε την πρωτοβουλία για σύσταση Τράπεζας Αίματος Αγροτών, με σκοπό να δημιουργηθούν συνθήκες ενίσχυσης του εθελοντισμού στον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής και να διαμορφωθεί μια πρόσθετη δικλείδα ασφαλείας για την περίπτωση που παραστεί η ανάγκη χορήγησης αίματος.

Και η συγκεκριμένη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, πραγματοποιείται με τη συνδρομή της μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου και που, σε αυτή τη περίπτωση υποστηρίζεται, εκτός από τον Α.Σ. Ένωση Αγρινίου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, είναι αφιερωμένη στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, καθώς και στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.

Η Ένωση Αγρινίου καλεί τον αγροτικό κόσμο να συμμετάσχει για ακόμη μια φορά ενεργά στη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία και να στηρίξει κάθε ανάλογη δράση του Συλλόγου, αφού η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής στον συνάνθρωπο και οι ανάγκες είναι πάντα μεγάλες.

Η Ένωση Αγρινίου θα συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, να αναπτύσσει ανάλογες πρωτοβουλίες, πάντα με κοινωνικό πρόσημο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Δήμητρα Αβράμπου, επεσήμανε την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν, τους υποστηρικτές των δράσεων του Συλλόγου και φυσικά τη μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Κυρίως, δε, ευχαριστεί τους ίδιους τους εθελοντές αιμοδότες, τόσο αυτούς που μετέχουν στη σημερινή δράση όσο και εκείνους που αντικειμενικά δεν ήταν δυνατό να προσφέρουν σήμερα το αίμα τους, κάτι που κάνουν σταθερά, όμως, προσφέροντας το πιο σπουδαίο δώρο στο συνάνθρωπο, ένα δώρο που ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται, παρά μόνο χαρίζεται ως ύψιστη προσφορά ζωής.

Για τη συνεργασία με την Ένωση Αγρινίου σημείωσε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τα μέλη του και τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, καθώς αυτό μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για πολλούς άλλους φορείς.