Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση των ΖΥΠ και το ΗΜΑΤ

Απαντήσεις στα καίρια ζητήματα της Διαχείρισης των Ζωικών Υποπροϊόντων (ΖΥΠ) και του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ) φιλοδοξεί να δώσει το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος στην ανοικτή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23/11/2022 και ώρα 4.00μμ στην αίθουσα του ΒΕΑ, Ακαδημίας 18, Αθήνα.

Τη βάση της συζήτησης θα θέσουν οι δύο αναλυτικές παρουσιάσεις της εκπροσώπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας Δέσποινας Παπανικολάου, Προϊσταμένης του Τμήματος Ζωικών Υποπροϊόντων και της εκπροσώπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κας Σοφίας Μάνη, Προϊσταμένης του Τμήματος Διαχείρισης Αποβλήτων. Θα ακολουθήσει διευρυμένη συζήτηση των εκπροσώπων του πάνελ και των συμμετεχόντων  στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλης Γραφάκος.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εμπειρογνώμονες, εξειδικευμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους επαγγελματικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη των επιχειρήσεων του κλάδου, προμηθευτές πρώτων και βοηθητικών υλών, πανεπιστημιακούς, καθώς και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία θα συζητηθούν είναι οι καταχωρήσεις σε δύο διαφορετικά Μητρώα, οι διαφορές ΖΥΠ και Αποβλήτων Τροφίμων, τρόποι διαχείρισης των ΖΥΠ και Αποβλήτων Τροφίμων από διαφορετικούς κλάδους (βιομηχανίες τροφίμων, κρεοπωλεία, λιανική πώληση και εστίαση), προϋποθέσεις για την παραλαβή και επεξεργασία των ΖΥΠ από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τα τελικώς παραγόμενα προϊόντα, καθώς και η άποψη της επιστημονικής κοινότητας για τα ΖΥΠ και το ΗΜΑΤ σε σχέση με το περιβάλλον.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Γραμματεία ΣΕΒΕΚ, 210 3253237, sevek@sevek.gr.