Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 — Κατηγορίες: Αγροτοδικειο

Σε δουλειά να βρισκόμαστε

Ετοιμάζουν νέα προσφυγή για τις Καλαμών.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προτίθεται να προσφύγει ξανά ο Σύλλογος υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) -μαζί με άλλους εννέα φορείς- σχετικά με το ζήτημα της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», όπως γνωστοποιεί με σχετική επιστολή του ο σύλλογος προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ζητώντας παράλληλα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ανανεωμένη απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Την πιο πάνω αντίδραση προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά «η οποία προσέθεσε εκ νέου στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Μητρώο ονομασιών φυτικών ποικιλιών, την προστατευόμενη ονομασία προέλευσης «Καλαμάτα» ως συνώνυμο της ονομασίας της ποικιλίας Ελιάς Καλαμών».

Η απόφαση αυτή, η οποία και φυσικά καθόλου τυχαία δεν ελήφθη, από την πρώτη στιγμή προκάλεσε αντιδράσεις στην περιοχή τη Μεσσηνίας, με τους εκεί φορείς να βρίσκουν πρόθυμους συνομιλητές…. και στην Αιτωλοακαρνανία.

Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ δεν αφορούσε στην ουσία του όλου ζητήματος, το οποίο και, για πολλοστή φορά θα επισημάνουμε ότι δεν είναι δικαστικό-νομικό, αλλά βαθιά πολιτικό.