Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Η ΕΘΕΑΣ χαιρετίζει την έγκαιρη καταβολή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης

Δήλωση του προέδρου της ΕΘΕΑΣ κ. Παύλου Σατολιά, σχετικά με την καταβολή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης 2022 σε 533.921 αγρότες ύψους 657, 3εκ ευρώ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης 2022, ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Παύλος Σατολιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΕΘΕΑΣ χαιρετίζει την έγκαιρη καταβολή, νωρίτερα μάλιστα από άλλες χρονιές, της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης σε 533.921 αγρότες ύψους 657,3 εκ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η ΕΘΕΑΣ θεωρεί θετική κάθε καταβολή των ενισχύσεων σε παραγωγούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κρίση ακρίβειας και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει επίσης για την κατανομή των δημόσιων βοσκοτόπων αποκλειστικά για αξιοποίηση από κτηνοτρόφους για παραγωγή γάλακτος ή κρέατος, σε μια περίοδο που η ακρίβεια των εφοδίων τους πλήττει. Αυτό αποτελούσε άλλωστε μόνιμο αίτημα της ΕΘΕΑΣ και των Συνεταιρισμών.

Στόχος μας είναι οι ενισχύσεις να δίνονται στους πραγματικούς αγρότες-παραγωγούς.

Η ΕΘΕΑΣ και οι Συνεταιρισμοί στήριξαν από την αρχή την πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά να μεταφερθούν όλες οι διαδικασίες της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ και ο έλεγχος των πληρωμών στο δημόσιο νέφος gov.gr. Η ΕΘΕΑΣ συνέβαλε και θα συμβάλει σε μια τέτοια διαδικασία ψηφιοποίησες των διαδικασιών των αγροτών, γιατί πιστεύει ότι η χρήση των ανοικτών δεδομένων θα συμβάλει στην βελτίωση της παραγωγής της παραγωγής και το εισόδημα των αγροτών και των εκμεταλλεύσεων

Η ΕΘΕΑΣ και οι Συνεταιρισμοί έχουν ουσιαστικές προτάσεις για το πώς πρέπει να βελτιωθούν οι διαδικασίες και η αποτελεσματικότητα καταβολής των ενισχύσεων καθώς και για την υποστήριξη των αγροτών για την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και την εφαρμογή μεθόδων γεωργίας ακριβείας χωρίς αδικαιολόγητο κόστος».