Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

«Πρεσβευτής Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μία ακόμη σημαντική διάκριση προστέθηκε για την Περιφέρεια Δυτικής μετά την πρόσφατη βράβευσή για τις Ενεργειακές Κοινότητες. Ο αρμόδιος και πιστοποιημένος οργανισμός, Qualitynet Foundation, ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρο Δημητρογιάννη, για την τιμητική διάκριση της ΠΔΕ με τον τίτλο του «Πρεσβευτή Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022».

Με την διάκριση αναγνωρίστηκε η στρατηγική  επιλογή της Περιφέρειας για ενίσχυση της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, η προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και η προσέλκυση σχετικών επενδύσεων.

Σε λιγότερο από τρία χρόνια και με τον συντονισμό του κ. Δημητρογιάννη,  μειώθηκαν κατά πολύ οι χρόνοι των γραφειοκρατικών διαδικασιών, επισπεύτηκαν οι σχετικές αδειοδοτήσεις, προωθήθηκαν οικονομικές δραστηριότητες κυκλικής οικονομίας και ανάπτυξης ήπιων μορφών ενέργειας, ενθαρρύνθηκε  η  αύξηση  δραστηριοτήτων που εντάσσονται στη διαχείριση  των αποβλήτων, την ανακύκλωση και την αξιοποίηση βιομάζας για ενέργεια και βιολογική γεωργία.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η ίδρυση, λειτουργία και ενίσχυση 400 πράσινων επιχειρήσεων, ένα μεγάλο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η δημιουργία  αρκετών θέσεων εργασίας, ιδίως σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο.

Ο κ. Δημητρογιάννης δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η νέα βράβευσή μας, που αποτελεί και επιστέγασμα των μεγάλων προσπαθειών που γίνονται στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Μας οπλίζει παράλληλα όμως και με νέα κίνητρα να επιδιώξουμε ακόμη μεγαλύτερα υλοποιήσιμα αποτελέσματα στο μέλλον.

Στόχος μας, είναι η καθιέρωση νέων τομέων ανάπτυξης και οικονομίας με παράλληλο σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική μας ανθρωπογεωγραφία»