Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Σε αναζήτηση πολιτικής λύσης για την ελιά Καλαμών

Ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργίου Γεωργαντά.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση  απ' το γραφείο του βουλευτή Αιτωλοακαρνανία, καθηγητής κ. Μάριου Σαλμά, θέμα της σύσκεψης ήταν η διαχείριση και επίλυση του προβλήματος που προέκυψε για τις εξαγωγές της Ελιάς Καλαμάτας (Ελιά Καλαμών) μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας που ακυρώνει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για τις εξαγωγές του προϊόντος και επηρεάζει ζωτικά το εισόδημα των παραγωγών της Ελιάς στην Αιτωλοακαρνανία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν φορείς των παραγωγών, εκπρόσωποι των μεταποιητών, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, άλλοι εκπρόσωποι ενώσεων και της αντίστοιχης ομοσπονδίας καθώς επίσης εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης όπως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα βρεθεί λύση στις επόμενες ημέρες και παράλληλα θα δρομολογηθούν προσπάθειες τροποποίησης του Π.Ο.Π. μακροπρόθεσμα.

Ο κ. Σαλμάς στην τοποθέτηση του εξήγησε ότι το Π.Ο.Π. τυπικά αφορά μόνο 280 τόνους προϊόντος και δεν μπορεί παρά να επεκταθεί ώστε να καλύπτει όλη την παραγωγή, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου παράγεται στον Νόμο Αιτωλοακαρνανίας.