Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Σίμος Κεδίκογλου: Στοχευμένα και όχι οριζόντια μέτρα

Συνέντευξη στο διαδικτυακό κανάλι One Channel.

Αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα εργαλεία εντός κοινοτικού και εθνικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της ενεργειακής και γεωπολιτικής κρίσης, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό κανάλι One Channel και τη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα.

Ο Υφυπουργός ερωτώμενος για την κρίση στις διεθνείς αγορές ενέργειας απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, μίλησε για την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας που παρά την υγειονομική και ενεργειακή κρίση, κατάφερε την έξοδό της από το αυστηρό καθεστώς επιτήρησης. «Η κυβέρνηση λαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και όχι οριζόντια μέτρα», σημείωσε και υπενθύμισε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η ρύθμιση για την τιμή του ρεύματος στη Βουλή.

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για καθυστερημένα και μη επαρκή μέτρα, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν αντιδρά εν θερμώ, αλλά προγραμματισμένα και με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα». Ο ΥφΑΑΤ προανήγγειλε ότι εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, η Ελλάδα αναμένει το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες για δυνατότητα μεταφοράς κονδυλίων
με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να διαθέσουμε σημαντικούς πόρους και για την ανακούφιση του αλιευτικού κλάδου», εξήγησε.

Όσον αφορά τον τομέα της αλιείας, ο κ. Κεδίκογλου μίλησε και για τις προοπτικές ανάπτυξης και επέκτασης του αλιευτικού τουρισμού.

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τα ιχθυαποθέματα και να προσθέσουμε έναν επιπλέον λόγο ώστε η χώρα μας να αποτελεί πόλο έλξης. Ο αλιευτικός τουρισμός είναι μια καλή πηγή εναλλακτικού εισοδήματος για τους αλιείς οι οποίοι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον. Σε συνεργασία με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, ξεκινήσαμε τη σχετική ενημέρωση μέσω της πρώτης Ημερίδας στην Ερέτρια για τον αλιευτικό τουρισμού και αναμένεται να γίνουν και άλλες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα».