Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

6η Επιστημονική Συνάντηση για τις Γηγενείς και Τοπικές Ποικιλίες

Εξερευνώντας τον κόσμο των τοπικών ποικιλιών, 31/5 & 01/6/2022 - Θεσσαλονίκη.

Στη Συνάντηση θα αναδειχθούν θέματα όπως η διατήρηση των τοπικών και γηγενών ποικιλιών στον αγρό, η μελέτη των φυτικών γενετικών πόρων, η οικονομική αλλά και η σημασία τους για την επισιτιστική ασφάλεια, ο ρόλος τους στην κλιματική αλλαγή καθώς και η ιστορία τους.

Στο τέλος κάθε ημέρας θα διοργανωθεί συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που θα δώσει την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να αλληλεπιδράσουν εκπρόσωποι καλλιεργητών, επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα, ερευνητές, εκπρόσωποι κρατικών φορέων και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

Κατά την πρώτη ημέρα οι εργασίες Συνάντησης θα διεξαχθούν στα ελληνικά ενώ κατά τη δεύτερη ημέρα θα διεξαχθούν στα αγγλικά. Η εκδήλωση θα είναι υβριδική και θα μεταδίδεται και στο διαδίκτυο ενώ θα χορηγείται και βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία μπορεί να χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η ιστοσελίδα της 6ης Επιστημονική Συνάντησης: ΕΔΩ. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : 6η Επιστημονική Συνάντηση για τις Γηγενείς και Τοπικές Ποικιλίες Εξερευνώντας τον κόσμο των τοπικών ποικιλιών