Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 03 Μαΐου 2022 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

ΟΣΔΕ 2022: όπως πάντα στην Ένωση Αγρινίου, διότι…

Η Ένωση Αγρινίου, με ιστορία, δράση και προσφορά που διαρκεί σχεδόν έναν αιώνα, έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα ολοκληρωμένων, παράλληλων υπηρεσιών, υποστηρίζοντας τον αγρότη της περιοχής σε κάθε του βήμα και αναδεικνύοντας την Αιτωλοακαρνανία σε σημαντικό παράγοντα της αγροτικής οικονομίας.

Πέντε παραγωγικά εργοστάσια, διακόσιοι πενήντα εργαζόμενοι, επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, αγροτική έρευνα και καινοτομία, συνέργειες με κορυφαίους θεσμικούς φορείς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εκσυγχρονισμός υποδομών, ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για την βέλτιστη δυνατή υποστήριξη των παραγωγών, θεσμικές παρεμβάσεις για την προώθηση των αιτημάτων και την επίλυση των προβλημάτων του χώρου, διαρκή προσπάθεια αυτοβελτίωσης και καθημερινή εργασία για την Αιτωλοακαρνανία και τους ανθρώπους της.

  • Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Συνεταιρισμού, που δικαιούται να δηλώνει «ο μεγάλος σύμμαχος των αγροτών», ο πραγματικός τους συμπαραστάτης.
  • Αυτό είναι το αποτύπωμα του Συνεταιρισμού, που ως κεντρικό του σύνθημα, στο οποίο έχει προσδώσει ουσιαστικό περιεχόμενο, δηλώνει το «Εργαζόμαστε για την Αιτωλοακαρνανία – Επενδύουμε στο μέλλον».  

Και για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2022, όπως ακριβώς έκαναν όλα τα προηγούμενα, οι παραγωγοί θα στηρίξουν τον δικό τους Συνεταιρισμό. Βασική μας επιδίωξη είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς προβλήματα και χωρίς απώλειες για τους παραγωγούς και την οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτό έχουμε κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό καταφέραμε ακόμη και σε συνθήκες μαύρης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από τα συμφέροντα εκείνα στα οποία αντιταχθήκαμε για να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια του αγροτικού κόσμου και του συνεταιριστικού κινήματος.

Αυτό θα κάνουμε και φέτος, έχοντας την εμπιστοσύνη των χιλιάδων παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας.

Και οι αγρότες ξέρουν, βλέπουν και αναγνωρίζουν ότι πάντα υπάρχει ανταπόδοση αυτής της εμπιστοσύνης: 

⇒ Διότι είμαστε εδώ από το 1930. Και θα είμαστε, πάντα στο πλευρό κάθε παραγωγού, και τα επόμενα 100 χρόνια.

⇒ Διότι για κάθε τους ανάγκη, οι παραγωγοί στην Ένωση Αγρινίου απευθύνονται.

⇒ Διότι η Ένωση παρέχει λύσεις στους παραγωγούς για αγορά ζωοτροφών, λιπασμάτων, πάσης φύσεως εφοδίων, ασφαλώς και για το ΟΣΔΕ.

⇒ Διότι, όσες φορές δημιουργήθηκαν προβλήματα με τις αποφάσεις του κεντρικού κράτους ή των όποιων υπηρεσιών, η Ένωση Αγρινίου ήταν ο σύμμαχος των αγροτών στον αγώνα τους, διεκδικώντας, ενίοτε δε επιβάλλοντας, τις λύσεις που είχαν ανάγκη.

⇒ Διότι η Ένωση Αγρινίου δίνει δουλειά σε περισσότερους από 250 εργαζομένους.

⇒ Διότι η Ένωση Αγρινίου επενδύει στην περιοχή, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και συνθήκες ανάπτυξης.

⇒ Διότι η Ένωση Αγρινίου βρίσκεται κυριολεκτικά στο πλευρό των παραγωγών, στην εκτροφή και την καλλιέργειά τους, με επιστημονικό προσωπικό, πρόθυμο να τους καθοδηγήσει, υλοποιώντας προγράμματα που άμεσα τους ωφελούν, ΔΩΡΕΑΝ.

⇒ Διότι η Ένωση Αγρινίου ενημερώνει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο καθημερινά για όλα όσα τον αφορούν.

⇒ Διότι η Ένωση Αγρινίου είναι Συνεταιρισμός που ανήκει στους ίδιους τους παραγωγούς… και όχι εταιρία που ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη της.

⇒ Διότι η Ένωση Αγρινίου επιμένει Συνεταιριστικά και είναι η οργάνωση που δεν εκχώρησε σε ιδιωτικά συμφέροντα την υπόστασή της, κρατώντας σταθερές τις αξίες και τις αρχές του διεθνούς συνεταιριστικού κινήματος, με τις οποίες πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια.