Ένωση Αγρινίου

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Ημερίδα για το ακτινίδιο

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Α. Σ. Νεάπολης, με ομιλητή τον καθηγητή κ. Χρ. Ξυλογιάννη.

Με αμείωτο ενδιαφέρον οι παραγωγοί ακτινιδίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεάπολης Αγρινίου παρακολούθησαν  νωρίτερα σήμερα την ενημερωτική ομιλία του καθηγητή κ. Χρ. Ξυλογιάννη με θέμα: «Ο ρόλος της σωστής διαχείρισης της θρέψης και των αρδεύσεων στην ποιότητα των καρπών και την παραγωγικότητα της ακτινιδιάς».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial, με τον καθηγητή του Ιταλικού Πανεπιστημίου (που έχει διακριθεί για το ερευνητικό του έργο σε θέματα αγροδιατροφής) «Βασιλικάτα» κ. Ξυλογιάννη να  επεκτείνει την ομιλία του σε σειρά άλλων παραμέτρων σχετικά με την καλλιέργεια της ακτινιδιάς, δίδοντας έμφαση στη νέα ποικιλία κίτρινων ακτινιδίων, που, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, καταγράφοντας και αναλύοντας τις τάσεις της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς, διεκδικεί πλέον ρόλο πρωταγωνιστή, καθώς το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και η ζήτηση διαρκώς αυξανόμενη.

Ως προς αυτό, τα δεδομένα που ο κ. Ξυλογιάννης παρουσίασε, επιτρέπουν στους παραγωγούς του Α. Σ. Νεάπολης να αισιοδοξούν, έχοντας ήδη την εμπειρία, αλλά και τη διασφάλιση της προώθησης της παραγωγής τους.

Ο καθηγητής κατέθεσε επίσης δεδομένα που έχουν να κάνουν με τις καλλιεργητικές πρακτικές, εστιάζοντας σε ποσότητες και χρονικές περιόδους, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν στη βιοποικιλότητα του εδάφους.

Παρουσίασε δε έναν ολοκληρωμένο οδηγό διαχείρισης για την ανάπτυξη της καλλιέργειας, με πρακτικές συμβουλές τόσο για την άρδευση όσο και για τη θρέψη, εστιάζοντας σε στοιχεία όπως το ασβέστιο και το άζωτο, η κατάλληλη χρήση των οποίων μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για το τελικό προϊόν.