Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Στο G-Cloud οι ηλεκτρονικές εφαρμογές της Αγροτικής Εστίας

Ανακοίνωση από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από την Τρίτη, 3 Μαΐου 2022, στις 20:00 μμ, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 9 Μαΐου 2022, οι ηλεκτρονικές εφαρμογές της Αγροτικής Εστίας δεν θα λειτουργούν, προκειμένου να διεξαχθούν εργασίες μετάπτωσης Εφαρμογών και Δεδομένων ΛΑΕ στο Kυβερνητικό Νέφος (G-Cloud).

Κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν θα είναι εφικτή οποιαδήποτε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Αγροτικής Εστίας από τα ΚΕΠ και τις συμβεβλημένες με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιχειρήσεις όλων των προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει τα εξής ότι οι επιχειρήσεις μέχρι την εκ νέου λειτουργία των εφαρμογών,

α) οι αφίξεις δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού σε συμβεβλημένα καταλύματα και

β) η συμμετοχή δικαιούχων του προγράμματος εκδρομικού τουρισμού σε εκδρομές που διοργανώνουν συμβεβλημένες τουριστικές επιχειρήσεις, θα γνωστοποιούνται από τις επιχειρήσεις στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ, με τη γνωστή διαδικασία που ακολουθείται σε έκτακτες περιπτώσεις δυσλειτουργιών των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους των σχετικών προγραμμάτων, με έγκαιρη αποστολή από τις επιχειρήσεις της απαιτούμενης έγγραφης πληροφόρησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotikiestia@opeka.gr.

Κατά τις ημέρες αυτές, τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους. Παρακαλούνται οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να ενημερώσουν τους δικαιούχους για την προσέλευσή τους, μετά τη Δευτέρα 9/5, για την παραλαβή των βιβλίων που επιθυμούν.

Oι δικαιούχοι των προγραμμάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους παρακαλούνται να μην επισκέπτονται τα ΚΕΠ τις ημέρες αυτές, καθόσον δεν θα λειτουργεί η εφαρμογή της καταχώρισης κράτησης δωματίου και της έκδοσης από τα ΚΕΠ των δελτίων κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, εκδρομών και δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου. Η εξυπηρέτησή τους θα επαναληφθεί κανονικά από την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022.