Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Πρωταγωνιστούν τα ακτινίδια και τα σπαράγγια της Αιτωλοακαρνανίας

Η FRUIT LOGISTICA επέστρεψε. Και ο Α. Σ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ είναι εκεί.

Μετά από μια απουσία ενός έτους, λόγω πανδημίας, η FRUIT LOGISTICA άνοιξε σήμερα τις πύλες της, μετατρέποντας το Βερολίνο στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγοράς φρέσκων προϊόντων.

Η FRUIT LOGISTICA όχι μόνο αντικατοπτρίζει ολόκληρη την αλυσίδα προστιθέμενης αξίας από τον παραγωγό έως το σημείο πώλησης, αλλά παρέχει επίσης την ιδανική πλατφόρμα για επιχειρήσεις, καινοτομία και πληροφορίες.

Οι αγοραστές και οι επαγγελματίες επισκέπτες από 115 χώρες μπορούν να ανυπομονούν να δουν περίπου 2.000 εκθέτες από 87 χώρες.

Η διεθνότητα σε όλες τις ηπείρους παραμένει επομένως ένα από τα κεντρικά καθοριστικά χαρακτηριστικά της FRUIT LOGISTICA φέτος, παράλληλα με την ποιότητα των εμπορικών επισκεπτών.

Ξεχωριστή θέση μεταξύ των εκθετών, με εντυπωσιακό μάλιστα αυτόνομο Περίπτερο, έχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νεάπολης, στο ευρύτερο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων.

  • Ιδιαίτερη έμφαση στην έκθεση δίνει ο Α. Σ. Νεάπολης στην προβολή και προώθηση των αρίστης ποιότητας πράσινων, κόκκινων και κίτρινων ακτινιδίων, όπως και των σπαραγγιών της Αιτωλοακαρνανίας. Σημειώνουμε ότι από την πρώτη στιγμή το περίπτερο του Α. Σ. Νεάπολης με τα προϊόντα ALFA FRUITS και ALFA SPARGEL κέρδισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. 

Καινοτομία και ανταγωνιστικότητα 

Η FRUIT LOGISTICA όχι μόνο παρέχει ιδανικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, αλλά είναι επίσης μια σημαντική πλατφόρμα γνώσης. Η αειφορία, ειδικά όσον αφορά την καλλιέργεια, τη συσκευασία και τη μεταφορά, καθώς και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στους παραγωγούς και η ψηφιοποίηση της γεωργίας, είναι μερικές μόνο από τις περίπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το διεθνές εμπόριο φρούτων.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επίσης εκτεταμένες επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο φρούτων: Οι ροές αγαθών μετατοπίζονται. Οι αλυσίδες εφοδιασμού βρίσκονται υπό πίεση. Αυτά τα θέματα και άλλα που σχετίζονται με το διεθνές εμπόριο φρούτων θα συζητηθούν σε διάφορες σειρές εκδηλώσεων, στις οποίες μετέχουν τα στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεάπολης, καταθέτοντας τη δική τους εμπειρία, αλλά και εμπλουτίζοντας τη φαρέτρα της ανταγωνιστικότητας των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων.

Η Έκθεση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου.