Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Διεργασίες για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών ελαιoλάδου και πυρηνέλαιου

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ διοργανώνει διαδικτυακή συνεδρίαση της Συμβουλευτικής του Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων - ΣΕΧΕ την Τρίτη 1/3/2022 και ώρα 3.00μμ.

Σε εσωτερικό επίπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) και στο πλαίσιο των εσωτερικών επικοινωνιών των επαγγελματικών Οργανώσεων της Ε.Ε, γίνεται την περίοδο αυτή, συζήτηση για την επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τον προσδιορισμό των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ελαιολάδων και πυρηνελαίων καθώς και των μεθόδων προσδιορισμού τους, και το Δ.Σ του ΣΕΒΙΤΕΛ εκτιμά ότι είναι άκρως απαραίτητο να προετοιμαστεί και η χώρα μας θέτοντας ορισμένα από τα σημεία που χρίζουν αλλαγών, τροποποιήσεων.

Μεταξύ των θεμάτων είναι ο έλεγχος φυτοφαρμάκων σε τρίτες χώρες, η ανάλυση πτητικών ενώσεων και η μέθοδος της Οργανοληπτικής Αξιολόγησης με την διαδικασία κατ' έφεση εξέτασής της.

Για την συζήτηση όλων των εκκρεμών θεμάτων ή όλων όσων απασχολούν του τεχνικούς - χημικούς εμπειρογνώμονες του τομέα, ο ΣΕΒΙΤΕΛ διοργανώνει διαδικτυακή συνεδρίαση της Συμβουλευτικής του Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων - ΣΕΧΕ την Τρίτη 1/3/2022 και ώρα 3.00μμ.

Όλες οι επιχειρήσεις - μέλη με τα στελέχη και τους τεχνικούς τους συμβούλους, καθώς και στελέχη των κρατικών ελεγκτικών φορέων των συναρμόδιων Οργανισμών και Υπουργείων μπορούν να συμμετάσχουν καθώς και να παρουσιάσουν και αναπτύξουν τις προτάσεις τους.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, info@sevitel.gr, 2103238856

  • Δείτε τον Εκτελεστικό Κανονισμό 2568/91 όπως ισχύει αυτή την στιγμή ΕΔΩ.