Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Πριν το (οριστικό) τέλος

Ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ για τους νέους εκβιασμούς του καταρρέοντος Συντονιστή και την αντίδραση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, καμία εντύπωση δεν μας προκάλεσε η επιλογή του Φορέα να εργαλειοποιήσει για μια ακόμη φορά τα ΚΥΔ και τους παραγωγούς, επιδιδόμενος σε έναν «εκδικητικού χαρακτήρα» νέο εκβιασμό (δείτε τη σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ), με τον οποίο επιβεβαιώνεται αυτό που από χρόνια με έμφαση έχουμε αναδείξει, ότι δηλαδή κανένα ενδιαφέρον δεν υπήρξε ποτέ για τα ΚΥΔ και τους αγρότες, ότι κανένας «Συντονισμός» δεν γινόταν, ότι χρησιμοποιούσε τα «κλειδιά» του Οργανισμού Πληρωμών, με την ανοχή των διοικήσεων, σαν ιδιόκτητο τσιφλίκι στην αυτοκρατορία των ιδιωτικών συμφερόντων της μηχανοπαρέας και του εντύπου της προπαγάνδας της.

  • Με ψεύδη, με συκοφαντίες, με ... «συγκλονιστικές» αποκαλύψεις από την γνωστή φυλλάδα του κρατικοδίαιτου μεγαλομέτοχου, για καμιά αρνάδα χωρίς ενώτιο, αλλά με ένοχη σιωπή για τα σκάνδαλα των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία ο ίδιος ο Φορέας, η μηχανοπαρέα, τα εξαρτώμενα ΚΥΔ (κατά βάση χρεοκοπημένους συνεταιρισμούς που φυτοζωούν μόνο μέσα από το ΟΣΔΕ), κάποια γραφεία συμβούλων και μελετητών (που τυγχάνουν προνομιακής πρόσβασης στο «σύστημα» ΟΣΔΕ επιτρέποντας τους σε αγαστή συνεργασία με τους λοιπούς παίκτες να λυμαίνονται ενισχύσεις εκατομμυρίων, ειδικά από το απόθεμα και τις συνδεδεμένες, προκαλώντας τα αίσχη που δημοσιοποιήθηκαν και που δυστυχώς θα επιφέρουν δυσβάστακτους δημοσιονομικούς καταλογισμούς) και από κάποιους πρόθυμους μιας μικρής μειοψηφίας υπηρεσιακών στελεχών (που αντιλαμβάνονται την υπηρεσία ως προσωπικό τους λάφυρο και βόλεμα).

Το λογισμικό ανήκει στον ΟΠΕΚΕΠΕ που με ευθύνη όλων των προηγούμενων διοικήσεων παρέδωσαν σκανδαλωδώς τα κλειδιά του (πρόσβαση χρηστών) στο συντονιστή.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ το τεύχος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ανάδειξη Τεχνικού Συμβούλου κοστολογεί το νέφος σε 72.000 ευρώ και το λογισμικό αποσφαλμάτωσης κάτω από 30.000 ευρώ, ο Συντονιστής κατεβάζει διακόπτες ενώ έλαβε εκατομμύρια ευρώ, τόσο φέτος, όσο και τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά και εδώ η Δικαιοσύνη σύντομα θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ αντί να ζητάει από τον Συντονιστή να δώσει πρόσβαση στα ΚΥΔ, να ορίσει δικούς της χρήστες και να δώσει απευθείας πρόσβαση των ΚΥΔ στο λογισμικό του.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, τώρα που έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τη διοίκηση του Οργανισμού, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και ενέργειες, ώστε οριστικά και αμετάκλητα να απαλλάξουν το χώρο από όλους, όσους με την παρουσία και τα σε βάρος των παραγωγών παιχνίδια τους είχαν εγκαθιδρύσει το δικό τους βασίλειο.

Για να λάβει τέλος το παραμύθι και να τελειώσει το έργο του εκβιαστή πριν προχωρήσει στις επόμενες πράξεις του, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ προτείνει τα ακόλουθα απλά και εύκολα υλοποιήσιμα βήματα:

- Κατάργηση του συστήματος χρηστών του Συντονιστή και απευθείας πρόσβαση των ΚΥΔ στο λογισμικό αιτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο Συντονιστής ας λογοδοτήσει για την αυθαιρεσία του στα ΚΥΔ που τον χρυσοπλήρωσαν και στην Δικαιοσύνη.

- Άμεση μεταφορά του λογισμικού αιτήσεων που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη χρονιά στο κυβερνητικό νέφος σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ίδιου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ταυτόχρονη διασφάλιση της κυριότητας και της πρόσβασης των συστημάτων από τον ίδιο τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

- Ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας ανάδειξης τεχνικού συμβούλου που μπορεί να οδηγήσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην επόμενη μέρα όσο αφορά τις τεχνολογίες και τις υποδομές. Χρήση όλων των δόκιμων μέσων που επιτρέπει η νομοθεσία για να τελειώσει αυτή η διαδικασία.

- Ανανέωση της πιστοποίησης των ΚΥΔ με κανόνες και άμεσο αποκλεισμό αυτών που εμπλέκονται σε γνωστές καταγγελίες με αδιάσειστα στοιχεία εκνόμων πρακτικών και ενεργειών.

- Δημοσιοποίηση της θέσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ την περίοδο 2023-2027 όσον αφορά τις αναγκαίες επενδύσεις σε πληροφοριακά συστήματα και υποδομές.

Το ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός», τους το είχαμε πει προ πολλού. Τώρα το βλέπουν και οι ίδιοι...

neapaseges.gr