Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 — Κατηγορίες: Αγροτοδικειο

«Καλλιέργησε τις Ιδέες σου»

Η Καινοτομία στη Γεωργία με Ευρωπαϊκή Στήριξη.

 

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  διοργανώνει το τέταρτο συνέδριο EUandU για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση με τίτλο «Καλλιέργησε τις Ιδέες σου- Η Καινοτομία στη Γεωργία με Ευρωπαϊκή Στήριξη». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 4  Φεβρουαρίου 2022 με στόχευση στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Το «EUandU» είναι ένα συμμετοχικό και διαδραστικό συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα από το 2018 και εστιάζει στην ανάδειξη ευκαιριών για τους νέους από 18 έως 35 ετών που ζουν στην Ελλάδα.

Προηγούμενες διοργανώσεις του συνεδρίου EUandU στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και έλαβαν χώρα στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και το Ηράκλειο, με την συμμετοχή Ευρωπαίων Επιτρόπων, μελών της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς και του Επιχειρηματικού και Ακαδημαϊκού κλάδου.

Το φετινό συνέδριο θα επικεντρωθεί στην Πράσινη Συμφωνία  της ΕΕ, η οποία αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Επιτροπής στα πλαίσια του σχεδίου ανάκαμψης για την Ευρώπη (Next Generation EU).

Στόχος του συνεδρίου είναι να ενημερώσει, να υποστηρίξει, να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους νέους της περιοχής να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να αναζητήσουν κατάλληλη απασχόληση σε αυτούς τους τομείς. Στα πλαίσια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές και καινοτόμες ιδέες ενώ θα υπάρχει πληροφόρηση, και  παρουσίαση ευκαιριών από την σχετική αγορά εργασίας.