Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης  του Θεανθρώπου, αποτελεί αχτίδα ελπίδας και παρηγοριάς για το σύνολο της κοινωνίας μας και πολύ περισσότερο για τον αγροτικό κόσμο, που τόσο δοκιμάζεται και αυτός από την υγειονομική -και όχι μόνο τέτοια- κρίση.

Ετοιμαζόμαστε σε λίγο να αποχαιρετήσουμε μια δύσκολη χρονιά. Το 2022 δεν θα είναι εύκολο, εναπόκειται όμως στη δική μας προσπάθεια το να μεταφέρουμε στον καινούριο χρόνο, ως πρακτικό αποτέλεσμα πια, την αισιοδοξία που εύλογα μας διακατέχει αυτές τις γιορτινές μέρες.

Αισιοδοξία και πίστη, επιθυμίες, αγωνίες, αναζητήσεις και ανησυχίες, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, που κάνοντας την ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει, δημιουργούν ανάμεικτα αισθήματα και λογικές διεργασίες, σε μια προσπάθεια επαναπροσανατολισμού της ύπαρξής μας, είτε ως πρόσωπα είτε ως οργάνωση, που αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειες και για τον τόπο μας.

Ξέρουμε καλά ότι όλοι μαζί και ο καθ’ ένας μας ξεχωριστά οφείλουμε να εργαστούμε με μέθοδο, να σκεφτούμε με ρεαλισμό, να δημιουργήσουμε ένα νέο «αγροτικό πολιτισμό», στο επίκεντρο του οποίου θα είναι η ίδια η παραγωγή και όσοι την υπηρετούν.

Άλλωστε, ο αγροτικός χώρος χρειάζεται υπηρέτες, όχι σωτήρες. Υπάρχει πλέον ένας νέος ορίζοντας, με σημαντικές αλλαγές ενώπιόν μας. Αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις καταλάβουμε, να προσαρμοστούμε σε αυτές και να αξιοποιήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από τη νέα πραγματικότητα.

Το λυκαυγές της νέας χρονιάς μας βρίσκει έτοιμους και από σωστή θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, παρά τις δυσκολίες, τους νέους περιορισμούς, τη γενικότερη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία και οι κοινωνικοοικονομικές της επιπτώσεις.

Ως Ένωση Αγρινίου, με συνέργειες και με ειλικρινή διάθεση ανάληψης ευθυνών, είμαστε απολύτως έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που έχουμε αναπτύξει, την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας στην υπηρεσία της ουσιαστικής ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου.

Με τις σκέψεις αυτές ευχόμαστε η γέννηση του Χριστού να σημάνει και την αληθινή ανα-γέννηση για όλους μας και για την πατρίδα συνολικά. Ευχόμαστε υγεία, οικογενειακή ευτυχία και κοινωνική πρόοδο.