Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Δήλωση Θ. Κουτσουπιά για τις εξελίξεις σχετικά με την εκτροπή του Αχελώου

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις συλλογικές αποφάσεις των θεσμικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο πρόεδρος του Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, με την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως συνεταιρισμός έχουμε από την πρώτη στιγμή συνταχθεί στον αγώνα κατά της εκτροπής του Αχελώου, με όποια μορφή κι αν επανέρχεται κάθε φορά η προσπάθεια ολοκλήρωσης του εγκληματικού για το περιβάλλον και την οικονομία έργου.

Έχω και άλλοτε δηλώσει ότι δεν μπορεί και δεν πρόκειται ποτέ και για κανέναν λόγo να μπει σε διαπραγμάτευση ούτε ο Αχελώος ούτε η προσήλωση της Ένωσης Αγρινίου στην υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου.

Ο περιφερειάρχης μίλησε σήμερα για δικαιοσύνη και νομιμότητα. Και έχει απόλυτο δίκαιο. Για τη νομιμότητα έχει αποφανθεί αλλεπάλληλες φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας, υπενθυμίζω και με εισήγηση της σημερινής Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όσο για τη δικαιοσύνη, θα περιοριστώ να υπενθυμίσω ότι η περιοχή απ’ την οποία ζητούν τους υδάτινους πόρους της, έχει το 40% των καλλιεργούμενων εκτάσεών της ξηρικές, τις δε υπόλοιπες πολύ κακά αρδευόμενες, με ένα απαρχαιωμένο και προβληματικό δίκτυο.
Οι αποφάσεις που μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί  είναι δεσμευτικές και η Ένωση Αγρινίου, όπως έκανε και στο παρελθόν όσες φορές χρειάστηκε, είναι διατεθειμένη να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών που της αναλογούν, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και ως φορέας εκπροσώπησης του αγροτικού χώρου.

Εκτιμώ ότι το θέμα δεν είναι τεχνικής φύσεως και σαφώς το διακύβευμα δεν είναι η μελέτη για τη Μεσοχώρα. Δεν είναι οικονομικό, δεν είναι ενεργειακό, δεν είναι κοινωνικό.  Πολιτικό είναι το θέμα και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, μέχρι την οριστική και αμετάκλητη ακύρωσή του».