Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2021 το 3ο Συνέδριο του energypress για τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας

Με το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματικών δυνάμεων να στρέφουν την προσοχή τους στην «πράσινη» οικονομία, αλλά και με πολλά από τα καθοριστικά θέματα της «πράσινης» ενέργειας να είναι ανοιχτά, το energypress οργανώνει για τρίτη χρονιά το συνέδριο «renewable & storage forum» με αντικείμενο τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του OTE ACADEMY στο Μαρούσι, με την υβριδική μορφή που επιβάλλει η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας.

Πρακτικά, θα συμμετάσχουν στα πάνελ του συνεδρίου με φυσική παρουσία και με όλους τους κανόνες ασφάλειας μόνον οι ομιλητές, και το συνέδριο θα μεταδίδεται livestreaming με ελεύθερη πρόσβαση μέσω του energypress, αλλά και των social media.

Εάν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν (και υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα αξιολογηθεί ως ασφαλές και ρεαλιστικό), θα διευρυνθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων που θα παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες του συνεδρίου.

Στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η λειτουργία του target model και η συμμετοχή των ΑΠΕ στις αγορές, το νέο σχήμα ανταγωνιστικών διαδικασιών, το σύστημα στήριξης του ΕΛΑΠΕ, η διαμόρφωση των τιμών, οι αντοχές και οι ανάγκες των δικτύων.

Κεντρική θέση θα έχουν τα θέματα της αποθήκευσης ενέργειας, με την καταγραφή της προόδου σε τεχνικό, θεσμικό και ρυθμιστικό επίπεδο.

Επίσης οι τεχνολογικές εξελίξεις εναλλακτικών μορφών παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, όπως για παράδειγμα το Υδρογόνο, αλλά και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης.

Θα συζητηθούν ακόμα, θέματα που σχετίζονται με τις αντιδράσεις ανά την Ελλάδα στην εγκατάσταση ΑΠΕ, αλλά και ο ρόλος των ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και η συμμετοχή των καταναλωτών στο νέο ενεργειακό γίγνεσθαι.

Mεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου, στην ενότητα για τα νέα χρηματοδοτικά σχήματα και τη συμμετοχή των μικρών επενδυτών, θα είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς. Θέμα της εισήγησής του είναι: "Ενεργειακές Κοινότητες: η ταυτότητα σήμερα, οι προοπτικές αύριο".

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου εδώ.