Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ημέρες Ανοιχτών Αγροκτημάτων 2021

Ανακαλύψτε τα ανοιχτά αγροκτήματα, το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα από 50 αγροκτήματα και επιχειρήσεις αγροτουρισμού στην Ελλάδα, ανοίγουν τις πύλες τους το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου και προσκαλούν τους επισκέπτες να μοιραστούν τοπικές ιστορίες, να ξεναγηθούν στους χώρους του κάθε αγροκτήματος, να λάβουν μέρος σε εργαστήρια και να αγοράσουν προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται τοπικά.

Στόχος των διοργανωτών η επανασύνδεση με τη γη, τα τρόφιμα και τους αγρότες μας, σε μια προσπάθεια αναζήτησης να συνδεθεί ο αστικός πληθυσμός με τους αγρότες στην περιφέρεια.

Η Ημέρα Ανοιχτών Αγροκτημάτων («Open Farm Days» είναι ένας ετήσιος θεσμός που αφορά ανοιχτά επισκέψιμα αγροκτήματα και μονάδες παραγωγής τροφίμων του δικτύου open farm, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

  • Δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να κατανοήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους.
  • Είναι ένα πέρασμα στα παρασκήνια για να γνωρίσουμε τον ζωτικό ρόλο που έχουν οι αγρότες στη φροντίδα της υπαίθρου και την βιωσιμότητα τους αγροοικοσυστήματος.
  • Βιώνουμε, τον πραγματικό αγροτουρισμό στην Ελλάδα και δοκιμάζουμε τοπικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό.

Λόγω του Covid-19, οι εμπειρίες των αγροκτημάτων είναι διαφορετικές φέτος. Ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και οι περιορισμοί που καθορίζονται από τα αγροκτήματα.