Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Αποστολή ζωοτροφών και στους πληγέντες κτηνοτρόφους στο Θύρρειο

Ο Α.Σ. Ένωση Αγρινίου και η ΑΜΦΙΓΑΛ (προϊόντα Αμφιλοχίας Γη) έμπρακτα στο πλευρό των παραγωγών.

Συνεχίζοντας την αποστολή βοήθειας σε πυρόπληκτους παραγωγούς, η Ένωση Αγρινίου και η ΑΜΦΙΓΑΛ απέστειλαν σήμερα περισσότερους από δέκα τόνους ζωοτροφών για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων στο Θύρρειο του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στα τέλη Ιουλίου και είχε μάλιστα χρειαστεί η εκκένωση χωριών. Οι ζημιές, ωστόσο, ήταν μεγάλες και με δεδομένο ότι η πυρκαγιά ήταν σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, η απουσία, πλέον, διαθέσιμων βοσκοτόπων καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη τη συντήρηση του υπάρχοντος ζωικού κεφαλαίου.

Η ποσότητα των ζωοτροφών που σήμερα αποστέλλει η Ένωση Αγρινίου θα κατανεμηθεί στους πληγέντες παραγωγούς, σύμφωνα με την υπόδειξη των τοπικών αρχών και πάντα με τη συνδρομή της Περιφέρειας. Οι ζωοτροφές φορτώθηκαν σήμερα το πρωί απ’ το εργοστάσιο της Ένωσης υπό την επίβλεψη του εμπορικού διευθυντή, Δήμου Μπέτσικα, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, καθώς και του εντεταλμένου Συμβούλου κ. Γιώργου Κοντογιάννη, που έχει αναλάβει το σχετικό συντονισμό για την  Περιφέρεια Δ. Ε.

Σημειώνουμε ότι η Ένωση Αγρινίου και η ΑΜΦΙΓΑΛ (Αμφιλοχίας Γη), μαζί με τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων και την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών ήταν οι φορείς που επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά και από την πρώτη στιγμή διέθεσαν μεγάλη ποσότητα ζωοτροφών, άνω των 200 τόνων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα της Ηλείας.