Ένωση Αγρινίου

Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Δασικοί Χάρτες: πρωτοβουλίες διόρθωσης λαθών

Η πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών δημιούργησε στρεβλώσεις και προβλήματα στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών, κάλεσε και τους 19 Δήμους της Περιφέρειας να αποστείλουν τα δεδομένα που δημιουργούνται στην περιοχή τους, και με τη συνδρομή των Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Δυτικής Ελλάδας, να αναλάβει η Περιφέρεια να θέσει συνολικά το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις και αλλαγές.

«Στόχος μας είναι η διασφάλιση των ατομικών περιουσιών των συμπολιτών μας, η διαφύλαξη των αγροτικών δικαιωμάτων, καθώς και προστασία του δασικού μας πλούτου», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρογιάννης.

Την ίδια στιγμή, ύστερα και από την έκταση που έλαβε το θέμα με την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Κρήτη, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, δηλώνει ότι όλα τα πιθανά σφάλματα στους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από σχετικές επαφές και ενημέρωση που έλαβε από φορείς στην Κρήτη, ο κ. Σκρέκας δήλωσε:

 «Η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα και θα τακτοποιήσει ζητήματα που ήταν εκκρεμή επί δεκαετίες. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει όλες τις νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα της Ελλάδας, τη νομολογία όπως έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη. Όλα τα πιθανά σφάλματα που μπορεί να περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες».