Ένωση Αγρινίου

Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Εγκρίθηκε ομόφωνα το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή

«Πράσινο» φως από την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το ΠεΣΠΚΑ –ΠΔΕ εκπονήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τρία σενάρια παγκόσμιας εξέλιξης συγκεντρώσεων αερίων του θερμοκηπίου (RCP2.6-ευμενές, RCP4.5-ενδιάμεσο, RCP8.5-δυσμενές) και για τρείς χρονικές περιόδους: βραχυπρόθεσμο (2011‐2030), μεσοπρόθεσμο (2031‐2050) και μακροπρόθεσμο (2081‐2100) χρονικό ορίζοντα της 5ης έκθεσης για την κλιματική αλλαγή (AR5, IPCC, 2014) της IPCC (Intergovermental Panel for Climate Change – IPCC, Διακυβερνητική Ομάδα για την Kλιματική Aλλαγή) που είναι και η τελευταία έκθεση της IPCC.

Η μελέτη τόσο για την αναμενόμενη μεταβολή του κλίματος στην ΠΔΕ όσο και για την αναμενόμενη τρωτότητα έγινε σε χωρική ανάλυση 12,5km x 12,5km και πραγματοποιήθηκε Στατιστική Ανάλυση 70 Κλιματικών Δεικτών και Στατιστική Ανάλυση Τρωτότητας ΠΔΕ στην Κλιματική Αλλαγή για 12 τομείς.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη, πρόκειται για τον "οδηγό" που θα στηριχθούν τα επόμενα έργα και δράσεις της δεκαετίας για την περιοχή μας, σε όλους τους τομείς και για όλες τις τοπικές κοινωνίες.

"Περιβαλλοντικά και αντιπλημμυρικά έργα, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και δράσεις για πρόληψη και προστασία, αναμένεται να στηριχθούν σε αυτό που εργαστήκαμε για πολλούς μήνες Ευχαριστώ όλους τους φορείς και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής, που ΟΜΟΦΩΝΑ γνωμοδότησαν θετικά επί του σχεδίου μας! Με την κοινωνία συντασσόμαστε, για την κοινωνία εργαζόμαστε!", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρογιάννης σε σχετική του ανάρτηση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσο, πότε και πώς θα επηρεαστεί η γεωργία στην περιοχή μας, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.