Ένωση Αγρινίου

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βραβεία Regiostars 2021

Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία επιδεικνύουν αριστεία και νέες προσεγγίσεις στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Με στόχο να εμπνεύσουν τις περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη, τα έργα  που συμμετέχουν στο διαγωνισμό βρίσκονται στο επίκεντρο των επικοινωνιακών δραστηριοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα βραβεία REGIOSTARS απονέμονται σε έργα που εντάσσονται σε πέντε θεματικές κατηγορίες (έξυπνη ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη, ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, αστική ανάπτυξη και το θέμα του έτους).

Το 2021, τα βραβεία REGIOSTARS επικεντρώνονται σε πέντε τομείς καίριας σημασίας για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ:

  • ΕΞΥΠΝΗ Ευρώπη: αύξηση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων σε έναν ψηφιακό κόσμο
  • ΠΡΑΣΙΝΗ Ευρώπη: πράσινες και ανθεκτικές κοινότητες σε αστικό και αγροτικό περιβάλλον
  • ΔΙΚΑΙΗ Ευρώπη: ενίσχυση της ένταξης και της καταπολέμησης των διακρίσεων
  • ΑΣΤΙΚΗ Ευρώπη: προώθηση οικολογικών, βιώσιμων και κυκλικών συστημάτων τροφίμων σε λειτουργικές αστικές περιοχές
  • ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ: ενίσχυση της πράσινης κινητικότητας στις περιφέρειες: ευρωπαϊκό έτος σιδηροδρόμων 2021

Μια επιτροπή ακαδημαϊκών υψηλού επιπέδου στους αντίστοιχους τομείς θα αξιολογήσει τις αιτήσεις που θα υποβληθούν και θα επιλέξει τους νικητές.Επιπλέον, το κοινό θα αποφασίσει για τον δικό του νικητή μεταξύ των φιναλίστ μέσω δημόσιας διαδικτυακής ψηφοφορίας και θα απονείμει το βραβείο του κοινού σε ένα από τα έργα.

H διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 9 Μαΐου 2021.

Για πρώτη φορά το 2021 οι φιναλίστ θα προσκληθούν σε σεμινάρια κατάρτισης για ζητήματα επικοινωνίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας των δήμων και των περιφερειών τον Οκτώβριο. Οι νικητές στις πέντε κατηγορίες, καθώς και ο νικητής του βραβείου του κοινού, θα λάβουν το βραβείο τους σε εορταστική τελετή για τα βραβεία REGIOSTARS, που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπρόβνικ (Κροατία) τον Δεκέμβριο του 2021.