Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Στο Forum «Η Ελλάδα το 2040» η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

Σε τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των 14 θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στο Forum «Η Ελλάδα το 2040», το οποίο διοργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», συμμετείχε ο Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ.

  • Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς, ως ένας εκ των θεσμικών φορέων.

Στόχος του Forum «Η Ελλάδα το 2040», είναι να χαρτογραφήσει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Ελλάδας σε βάθος εικοσαετίας. Οι 14 φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν παραγωγικούς κλάδους και κοινωνικές ομάδες, θα αναλάβουν να προσδιορίσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις και τις χρήσιμες πρωτοβουλίες που απαιτούνται στον τομέα όπου ειδικεύονται, ώστε η χώρα μας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος ή να διεκδικήσει ρόλο πρωτοπόρου.

Κάθε φορέας παρουσίασε συνοπτικά τη θεματολογία που θα απασχολήσει τις αρμόδιες ομάδες εργασίας και τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί το έργο τους.

Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για την μέχρι σήμερα συνεργασία αλλά και για την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση συμμετοχής ως ένας εκ των θεσμικών φορέων της χώρας στις εργασίες του Forum, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάδειξης της δυναμικής του αγροτικού τομέα τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Στο Forum «Η Ελλάδα το 2040», η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ με την συμμετοχή της θα επιχειρήσει να κάνει μια καταγραφή των μεγάλων ζητημάτων που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος τα επόμενα χρόνια, αλλά και να καταθέσει προτάσεις για τη σύνταξη ενός στρατηγικού κειμένου για την ελληνική Γεωργία με το βλέμμα στο 2040, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην Λευκή Βίβλο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας θα είναι εξαιρετικό και μια σημαντική παρακαταθήκη για τους νέους αγρότες του σήμερα», τόνισε ο Π. Σατολιάς.

Οι 14 φορείς είναι: ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών ΑΕΙ, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος, Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών , Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων.