Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Επιτάχυνση Οικοτεχνικών Μονάδων: μέχρι 22/1 οι αιτήσεις

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, δίνεται παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τον αγροδιατροφικό επιταχυντή Αγροανέλιξη.

Η νέα ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, μετά την παράταση που δόθηκε, είναι η 22η Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους ότι ο επιταχυντής Αγροανέλιξη - Οικοτεχνία θα δώσει τη δυνατότητα σε 15 ενδιαφερόμενους που είτε επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους οικοτεχνία, είτε έχουν ήδη οικοτεχνία και θέλουν να την εξελίξουν, να συμμετέχουν σε πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που θα τους παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και οικονομική υποστήριξη για να πετύχουν το στόχο τους.

Στο πλαίσιο της δράσης «Αγροανέλιξη Οικοτεχνία», οι συμμετέχοντες θα καταρτιστούν σχετικά με τις νομικές προδιαγραφές, τα τεχνικά και υγειονομικά θέματα δημιουργίας μιας οικοτεχνίας, την ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων, καθώς και τους όρους και τις διαδικασίες λειτουργίας του λιανικού εμπορίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα υποστηρίζονται στο να αναπτύξουν την οικοτεχνική μονάδα και τα προϊόντα τους βήμα-βήμα από ειδικούς επαγγελματίες και επιστήμονες του κλάδου. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν χρηματοδότηση για να υποστηριχθούν στην υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδιασμού.

Το πρόγραμμα αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα γεωργούς και κτηνοτρόφους που επιθυμούν να δώσουν υπεραξία στα προϊόντα τους μέσω της μεταποίησης, ενισχύοντας παράλληλα το εισόδημά τους και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ