Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και για τους αγρότες

Το μέτρο θα ισχύσει, σύμφωνα με τις εξαγγελίες από τη ΔΕΘ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καταρχάς για ένα έτος, το 2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες, για το 2021. Με το μέτρο αυτό, όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός, ανακουφίζονται έτσι, με βάση την πηγή του εισοδήματος, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Την Κυριακή κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων επισήμανε ότι "αν χρειαστεί να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό και υπάρχουν παραπάνω ανάγκες, θα το κάνουμε. Είμαι σε διαρκή συνεννόηση με τον Υπουργό, τον κ. Βορίδη, και τους δύο Υφυπουργούς, και παρακολουθώ πολύ στενά τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα".

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην έξυπνη και φιλική προς το περιβάλλον γεωργία και του πρωτογενούς τομέα επισημαίνοντας ότι "είναι στο επίκεντρο των δράσεων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν".