Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 — Κατηγορίες: Αγροτοδικειο

Τά' πανε και τα συμφωνήσανε

Η Τράπεζα, ο στρατηγικός εταίρος, η νέα ΚΑΠ και άλλες «φιλοσοφίες». 

Αυτά είναι ευχάριστα πράγματα. Και απολύτως χρήσιμα: να συναντάς τον στρατηγικό σου εταίρο και να συζητάς μαζί του θέματα μείζονος σημασίας.

Όπως, για παράδειγμα, η φιλοσοφία και το πλαίσιο λειτουργίας της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Θέμα που αποτελεί κεντρική στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς, όπως και η ίδια σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον ιδρυτή της NEUROPUBLIC, εταιρία που μέχρι σήμερα έχει αποκομίσει ένα φορτηγό εκατομμύρια, συν ένα στόλο από φορτηγά με εκατομμύρια μέσω του «φορέα συντονισμού» και της εταιρείας συμφερόντων του ιδίου «στρατηγικού εταίρου» της Τράπεζας.

Φορτηγά ...που ξεμένουν πια από εμπόρευμα και από «καύσιμα», καθώς στο ΟΣΔΕ πλέον επικρατεί διαφάνεια, στη νέα σύμβαση για τον τεχνικό σύμβουλο εξορίστηκαν οι φωτογραφικές διατάξεις, το «ευφυές δωράκι» χάθηκε προ πολλού και, για να μην μακρυγορούμε, η εποχή του «αλωνίσματος» έχει τελειώσει.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Τράπεζα αποφάσισε να ανοίξει διάλογο για τη νέα ΚΑΠ, στον οποίο διάλογο, όμως, φαίνεται ότι οι απόψεις του ιδρυτή της εν λόγω εταιρείας είναι τόσο βαρύνουσας σημασίας, που πολύ απλά, καμία σημασία δεν έχουν οι απόψεις των ίδιων των αγροτών και των οργάνων μέσω των οποίων εκπροσωπούνται.

Τουλάχιστον όχι μέχρι σήμερα. Μένει να δούμε αν στο μέλλον θα αποκτήσει και ο αγρότης σημασία για την Τράπεζα.

Πάντως, ήταν ωραίο όλο αυτό. Να το επαναλάβουμε. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε. Και σύντομα θα αποκαλυφθεί και το πραγματικό διακύβευμα.

neapaseges.gr