Ένωση Αγρινίου

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 και χρηματικά βραβεία από την Ένωση Αγρινίου

Χρηματικά έπαθλα για έξι αριστεύσαντες υποψηφίους της Αιτωλοακαρνανίας, απ’ τον Αγροτικό Συνεταιρισμό που κάνει πράξη την κοινωνική του ευθύνη, ιδιαίτερα σε δύσκολες συγκυρίες, όπως η τωρινή.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, υπενθυμίζει στους υποψηφίους της Αιτωλοακαρνανίας, ότι έχει θεσμοθετήσει έξι (6) υποτροφίες των 1.500 ευρώ έκαστη, ως εξής:

Οι τρεις (3) από αυτές θα απονεμηθούν στους τρεις υποψηφίους που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην Αιτωλοακαρνανία, οι οποίοι και θα εισαχθούν σε σχολές με αγροκτηνοτροφικό αντικείμενο.

Οι επόμενες τρεις (3) υποτροφίες θα δοθούν σε υποψηφίους του νομού μας, ανεξάρτητα με το σε ποια σχολή θα επιλέξουν, με κριτήριο, όμως, να διαμένουν σε περιοχή με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων και να φοιτούν σε λύκειο αυτών των περιοχών.

Αυτό σημαίνει, με βάση την τελευταία απογραφή, ότι εξαιρούνται οι πόλεις του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου και αυτό διότι επιδίωξη του Συνεταιρισμού είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές, που ενδεχομένως βρίσκονται σε δυσμενή θέση έναντι των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η πόλη.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Αγρινίου δεν θα έχει απολύτως καμία εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών. Την ευθύνη αυτή, κατόπιν συνεννόησης, θα αναλάβει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, η οποία και θα γνωστοποιήσει τα ονόματα των δικαιούχων των υποτροφιών στον Συνεταιρισμό, ώστε να γίνει η απονομή στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου (θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση).

Η καθιέρωση των υποτροφιών της Ένωσης Αγρινίου, που αποτελεί πλέον θεσμό και αγκαλιάστηκε ως μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, έχει διττό στόχο:

Αφ’ ενός να στηριχθούν οικογένειες μαθητών που προέρχονται από αγροτικές περιοχές και αφ’ ετέρου να δοθεί ένα πρόσθετο κίνητρο στους μαθητές να επιλέξουν σχολές με αγροκτηνοτροφικό προσανατολισμό (γεωπονικές, κτηνιατρικές κτλ).

«Οι εφετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις πραγματοποιούνται εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, υπό συνθήκες πρωτόγνωρες για όλους μας, σαφώς και για την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι υποψήφιοι καλούνται να παραμερίσουν τις λοιπές αγωνίες και να μας δώσουν ένα μάθημα ζωής, με τον αγώνα και την προσπάθειά τους, που θα συνεχιστεί, ασφαλώς και μετά τις Πανελλαδικές. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα πορεία. Απ' τη δική μας πλευρά, ως αγροτικός Συνεταιρισμός, θέλουμε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο στους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον Πρωτογενή Τομέα και να επιλέξουν σχολές που έχουν να κάνουν με τον κλάδο της παραγωγής. Συνεχίζουμε, έτσι, αυτό που ξεκινήσαμε πριν από χρόνια, το θεσμό των χρηματικών επάθλων, που τόσο έχει πλέον αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία. Με τα βραβεία αυτά, θα δώσουμε ξανά μια ανάσα σε έξι οικογένειες και θα στηρίξουμε στο ξεκίνημά τους έξι νέα παιδιά. Ως Συνεταιρισμός επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό. Απασχολούμε δεκάδες επιστήμονες και προσπαθούμε διαρκώς να δημιουργήσουμε ευνοϊκό περιβάλλον για τη νέα γενιά», δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ο οποίος και, εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους, τους οποίους και καλεί, λαμβάνοντας υπόψιν τους και τις υποτροφίες της Ένωσης, να εξετάσουν τις προοπτικές των γεωργικών επιστημών.