Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: οι θέσεις μας για τη νέα εποχή του ΟΣΔΕ

Σκέψεις, προτάσεις και δεσμεύσεις από τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ.

Όπως είχε γνωστοποιήσει η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά τη ματαίωση της Συνέλευσης με τα ΚΥΔ για το  θέμα   του  ΟΣΔΕ, λόγω των μέτρων που  έλαβε η πολιτεία για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού, απέστειλε σήμερα ηλεκτρονικά σε όλα τα ΚΥΔ της χώρας την παρουσίαση των θέσεών της, καλώντας τους προέδρους, τους διευθυντές, τους υπεύθυνους του έργου να συμμετάσχουν σε Ομάδα Εργασίας, ώστε από κοινού να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ υπενθυμίζει, ότι η προγραμματική περίοδος τελειώνει το έτος 2020 και ότι οι συμβάσεις των ΚΥΔ με το φορέα συντονισμού λήγουν, ζητώντας πλέον:

  • να διαμορφωθεί ασυμβίβαστο μεταξύ τεχνικού συμβούλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και κάθε άλλης δραστηριότητας στον αγροτικό τομέα.
  • η διακήρυξη για την ανάδειξη του τεχνικού συμβούλου να μην είναι φωτογραφική και να προκηρυχθεί άμεσα, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι  ενδιαφερόμενοι.

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζητεί:

  • να αποστείλει της αιτήσεις στο G-Cloud (σύμφωνα   με   τις εξαγγελίες του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το G-Cloud).
  • να προστατεύσει τα δεδομένα των αγροτών και να υποχρεώσει τον τεχνικό σύμβουλο σε διαγραφή όλων των δεδομένων, τα οποία παρανόμως έχει στους servers του.

Παράλληλα, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ επισημαίνει, ότι δεν δέχεται καμία παράταση στις υφιστάμενες συμβάσεις, χωρίς σαφή καθορισμό των υπηρεσιών που χρειάζονται και χωρίς δίκαιη και στηριγμένη σε προσφορές, κοστολόγησή τους.

Το γεγονός ότι περισσότερες από 80.000 αιτήσεις διαπεραιωθήκαν κανονικότατα το   έτος 2019, χωρίς καμία σύμβαση με ενδιάμεσο φορέα, είναι η μεγαλύτερη ίσως απόδειξη του ρόλου «φάντασμα» των μεσαζόντων.

Παράλληλα η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ δεσμεύεται:

  • να ολοκληρώσει το έργο (συλλογή και αποσφαλμάτωση των αιτήσεων), χωρίς να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο, αρκεί να μην αντιληφθούμε πρακτικές του παρελθόντος και «ύποπτες» συναλλαγές.
  • να αποδεχτεί από τον φορέα συντονισμού και μόνο για το 2020, μόνο την υπηρεσία υποδοχής αιτήσεων για 3 μήνες (cloud), παρότι η υπηρεσία αυτή παρέχεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ και όχι στα ΚΥΔ, αφού όμως πρώτα γίνουν προτάσεις από την αγορά για τον προσδιορισμό του εύλογου κόστους.
  • να αναλάβει εξ΄ολοκλήρου, ως κοινωνική προσφορά, το κόστος για την αγορά και λειτουργία cloud στις εγκαταστάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • να συμβάλει στην ανεύρεση της βέλτιστη λύσης σε περίπτωση που προκληθεί καθοδηγούμενη «εμπλοκή» στο σύστημα.

Αναλυτικά το κείμενο των θέσεων που παρουσίασε η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ εδώ.