Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

«Αγρότης και Τεχνολογία e-νώνονται»

1η Πανηγυρική Συνεδρίαση με την συνεργασία της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, του ΓΕΩΤΕΕ, του ΣΕΠΕ και του ΣΕΚΕΕ.

 

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών & Ενώσεων Συνεργασίας Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ), o Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) διοργανώνουν την 1η Πανηγυρική Συνεδρίαση με θέμα «Αγρότης και Τεχνολογία e-νώνονται», την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) στην Αίθουσα Απόλλων.

Είναι μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να αναδείξει τα οφέλη και αποτελέσματα της συνεργασίας τριών σημαντικών κλάδων, απαραίτητων για την υλοποίηση της σύγχρονης Αγροτικής Ανάπτυξης, των Αγροτών & Κτηνοτρόφων, των Επιστημόνων Γεωτεχνικών και των Επιστημόνων και εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Η διοργάνωση αποτελεί για τους τρεις χώρους, σημαντικό εφαλτήριο αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής γνώσης, καταγραφής αναγκών και αιτημάτων.

Η σημασία και το περιεχόμενο της Συνεργασίας

Ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί την κατανόηση σύνθετων σχέσεων και αλληλεξαρτήσεων του γεωργικού τομέα και της αγροτικής ανάπτυξης με όλους τους τομείς ερευνητικής δραστηριότητας, για μια «νέα Αποδοτικότητα» με εφαρμογή στην Γεωργία και στην Κτηνοτροφία.

Η «νέα Αποδοτικότητα» απαρτίζεται από πλήθος διαφορετικών υποσυστημάτων με δυναμικά αγώγιμη διασύνδεση, κυρίως του Γεωργικού και του Κτηνοτροφικού Τομέα με το υποσύστημα της Περιφερειακής Οικονομίας, εξελισσόμενο εντός του ευρύτερου πλαισίου της παγκόσμιας τεχνολογικής ανάπτυξης, κάνοντας χρήση όλων των ψηφιακών, καινοτόμων μέσων και εργαλείων.

Στη νέα αυτή πραγματικότητα χρειαζόμαστε περισσότερους και καλύτερα καταρτισμένους αγρότες και κτηνοτρόφους, ενισχύοντάς τους με τη δημιουργία και αξιοποίηση νέων εργαλείων προς βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος και ανταγωνιστική τοποθέτηση της ελληνικής παραγωγής στο διεθνή χάρτη.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση βασίζεται στους αλγόριθμους, στο Διαδίκτυο, στον τεράστιο όγκο δεδομένων με την ανάλυσή τους σε πραγματικό χρόνο και συνενώνει όλες τις τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη, γενετική, βιοτεχνολογία, μοριακή βιολογία, ρομποτική, νανοτεχνολογία κ.α.

Στην Ελλάδα, η Πρωτογενής Παραγωγή αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της Οικονομίας και η διασύνδεση καινοτομίας και αλυσίδας αξίας θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα δημιουργίας νέων συνθηκών παραγωγής ποιοτικών τροφίμων, αξιοποίησης των εισροών, προστασίας του περιβάλλοντος, αύξησης του τζίρου και τελικά της ευμάρειας με την επίτευξη υψηλού βιοτικού επιπέδου για τον παραγωγό.

Κατά τη διοργάνωση της 1ης Πανηγυρικής Συνεδρίασης θα συνεργαστούν μέλη/καλεσμένοι των προαναφερόμενων συνδιοργανωτών.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί δράση πεδίου (εργαστήριο), όπου θα λάβουν χώρα workshops συνεργασίας εκπροσώπων των Αγροτών-Κτηνοτρόφων και του φυτωρίου-εταιρειών Πληροφορικής & Τεχνολογίας, όπου θα καταγραφούν ανάγκες, εφαρμοστικά πρότυπα, best practices και παρουσίαση αποτελεσμάτων υπαρχόντων ερευνών - προτάσεων - λύσεων.
Το πρόγραμμα της 1ης Πανηγυρικής Συνεδρίασης έχει ως εξής:

10.15- 11.00 πμ

Lab Γεωργία 4.0

Στο πλαίσιο των b2b συναντήσεων θα συναντηθούν αγρότες και επιστήμονες της Τεχνολογίας για να καταγράψουν ανάγκες και αιτήματα της νέα εποχής της Γεωργίας.

11.15- 12.00 π.μ.

1η Πανηγυρική Συνεδρίαση ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΩΤΕΕ, ΣΕΠΕ, ΣΕΚΕΕ

Ομιλητές οι εκπρόσωποι των Φορέων με θέμα: «Ο Ψηφιακής Μετασχηματισμός της Ελλάδας. Πόσο αφορά στους Αγρότες;».

Την Συνεδρίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Δημητρομανωλάκης.

12.00 - 12.15 μμ

Διάλειμμα

12.15 - 13.00 μμ

Αποτελέσματα διοργάνωσης. Πλάνο Δράσεων 2020
«Αγροτικός Μετασχηματισμός και Προκλήσεις».

Τα αποτελέσματα θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πανάγος.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και συντονίσει η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

Δείτε την Πρόσκληση ΕΔΩ

Δείτε το Πρόγραμμα ΕΔΩ