Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων  της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών  υποδέχθηκαν, σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τοπικοί φορείς, η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά και ο Δήμαρχος Αγρινίου.

  • Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ εκπροσώπησε η διευθύντρια του εργοστασίου επεξεργασίας ελιών κα. Ακριβή Κούκη, η οποία και στον σύντομο χαιρετισμό της, αφού καλωσόρισε τους φοιτητές εκ μέρους του προέδρου κ. Θωμά Κουτσουπιά, ο οποίος και απουσίαζε από το Αγρίνιο σήμερα, επεσήμανε ότι τόσο η πόλη όσο και ο συνεταιρισμός θα είναι δίπλα τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και μετά από αυτές, εκφράζοντας την ελπίδα της πιθανής μελλοντικής συνεργασίας με ορισμένους εξ αυτών.

Η κα. Κούκη δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι και η ίδια έχει σπουδές σε ανάλογο γνωστικό αντικείμενο: «δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή που είχα κάνει όταν έπρεπε να αποφασίσω», είπε απευθυνόμενη στους φοιτητές. Μίλησε, μάλιστα, με κολακευτικά λόγια για τη Γεωπονική Σχολή, "ένα αίτημα ετών που επιτέλους έγινε πράξη", αλλά και για το συγκεκριμένο Τμήμα, αφού, λόγω των μεταπτυχιακών της σπουδών, τυγχάνει να γνωρίζει καλά την επάρκεια του διδακτικού προσωπικού. Τέλος, η κα. Κούκη κάλεσε τους φοιτητές να απολαύσουν το όμορφο ταξίδι των σπουδών τους!  

Ο Γιώργος Παπαναστασίου,  αφού είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Αν. Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας Γιώργο Τσιάμη και τον Αν. Καθ. Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων   Γρ. Μπεληγιάννη, καλωσόρισε τους φοιτητές στους οποίους ευχήθηκε καλές σπουδές: «Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων αποτελεί ένα από τα νεότερα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Ένα σύγχρονο Τμήμα με φιλοδοξία να παρέχει υψηλής ποιότητας ανώτατη εκπαίδευση σε θεωρητικό και εργαστηριακό επίπεδο. Να παρακολουθεί τις νέες εξελίξεις  της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας,  με καλές προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Ο Δήμος Αγρινίου υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημερώσεων και δράσεων για την προστασία, ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων μας. Ως εκ τούτου,  στόχος μας θα είναι  η αξιοποίηση της δυναμικής του Τμήματος προς όφελος της πόλης.

Να γίνουμε ο κρίκος στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με τους παραγωγικούς φορείς. Δυστυχώς, στο Αγρίνιο, τα τελευταία χρόνια γίναμε αποδέκτες μιας συνεχιζόμενης αδικίας με την απαξίωση και κατάργηση  τμημάτων.  Ελπίζουμε η, εν πολλοίς,  άδικη  εις βάρος μας πολιτική να σταματήσει και να υπάρξει  έμπρακτη στήριξη στο νέο τμήμα.

Συναντιόμαστε στη σκιά της χθεσινής ανακοίνωσης για αναστολή της λειτουργίας 38 τμημάτων πανελλαδικά, μεταξύ αυτών και του τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής Αγρινίου. Μια ανακοίνωση που μας βρίσκει αποφασισμένους να μην παραχωρήσουμε κανένα κεκτημένο. Είναι πρόδηλη η  αγωνία αλλά και η αγανάκτηση, τόσο η δική μου όσο και των συνδημοτών μου, για την εξέλιξη.  Η  στάση μας είναι ξεκάθαρη. Σε άμεση συνεννόηση και σύμπραξη  με την ακαδημαϊκή κοινότητα θα συζητήσουμε με την Υπουργό και θα αναζητήσουμε λύση, με καταγεγραμμένη την θέση μας για έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος το Αγρίνιο» , ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου.