Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Όταν οι μαθητές μας δείχνουν το δρόμο

Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τις μελέτες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και επιστημόνων που ειδικεύονται σε θέματα περιβάλλοντος, η ανθρωπότητα έχει μόλις 11 χρόνια ακόμη, προκειμένου να κάνει όσα πρέπει να γίνουν, για να «ανακοπεί» η κλιματική αλλαγή και οι τραγικές επιπτώσεις της, που στον αγροτικό τομέα είναι ήδη κάτι περισσότερο από εμφανείς. 

Με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΗΕ, εκατομμύρια μαθητές ζήτησαν γενναίες αποφάσεις από τους ηγέτες του κόσμου, αν θέλουμε να έχει μέλλον ο πλανήτης και οι άνθρωποι πάνω σ’ αυτόν.

Την προηγούμενη Παρασκευή ήταν περισσότερα από 4.000.000 παιδιά που διαδήλωσαν σε όλο τον κόσμο, ζητώντας άμεση δράση για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης, ενώ στην Αθήνα υπολογίζεται ότι οι μαθήτριες/ές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μαθητικού κινήματος «Fridays For Future Greece» ξεπέρασαν τους 2.000. Μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τα παιδιά φώναζαν ότι «δεν έχουμε χρόνο» και καλούσαν τους ηγέτες να ακούσουν τουλάχιστον την επιστήμη και τα όσα μη αμφισβητήσιμα αυτή συμπεραίνει.

Αυτή την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, η παγκόσμια αυτή δράση φθάνει στο αποκορύφωμα της με το παγκόσμιο κάλεσμα των παιδιών σε γενική απεργία.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Για την Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου στις εξής πόλεις: