Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Δακοκτονία 2019: καθορίστηκε ο αριθμός του προσωπικού

Με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία-Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη.

Η ΚΥΑ που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, έλαβε υπόψη της το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η καρπόδεση των ελαιώνων σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας (7 εκατ. στρέμματα περίπου), και εκτιμάται ότι στις περισσότερες περιοχές η εφαρμογή των πρώτων ψεκασμών θα απαιτηθεί να υλοποιηθεί από 1η Ιουνίου 2019. Κατά συνέπεια πριν από αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να αναρτηθούν παγίδες για τον έλεγχο του δακοπληθυσμού.

Για το λόγο αυτό απαιτείται η άμεση έγκριση πρόσληψη του προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής της χώρας που θα πλήξει το ήδη μειωμένο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών.

Έτσι, καθορίζεται για το έτος 2019, ο αριθμός κατά κατηγορία εκπαίδευσης του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απαιτείται για την κάλυψη των ανωτέρω εποχικών αναγκών, όπως απεικονίζεται στον διπλανό πίνακα.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα γίνει η κατανομή του προσωπικού στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών της Χώρας.