Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Επίσκεψη Χριστοδουλάκη στην ΑΜΦΙΓΑΛ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της ΑΜΦΙΓΑΛ, όπου και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο για την πορεία του εργοστασίου και τα βραβευμένα για την ποιότητα και τη γεύση τους προϊόντα όσο και για τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου και δη της κτηνοτροφίας στην Αιτωλοακαρνανία.

Τον κ. Χριστοδουλάκη υποδέχθηκε και ξενάγησε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου ο πρόεδρος της ΑΜΦΙΓΑΛ και της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ο οποίος και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός της υιοθέτησης στο αγροτικό πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ μιας σειράς από βασικά αιτήματα του αγροτικού και συνεταιριστικού χώρου, επισημαίνοντας την ανάγκη η στήριξη του χειμαζόμενου από την εξοντωτική φορολογία κλάδου να αποκτήσει επιτέλους πρακτικό υπόβαθρο και να σταματήσει να αποτελεί κενά περιεχομένου ευχολόγια, παροτρύνσεις και εκθέσεις ιδεών.

«Ζητάμε τη θετική σας συμβολή προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει παγιωθεί δυστυχώς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την κτηνοτροφία. Προβλήματα συσσωρευμένα όσο και οι φορολογικές υποχρεώσεις των παραγωγών, προβλήματα που δεν πρόκειται να λυθούν με δήθεν «δωράκια» των πεντακοσίων ευρώ. Δομικά προβλήματα που χρειάζονται αποφασιστικές παρεμβάσεις. Ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά, άμεση αντιμετώπιση της παραοικονομίας και εξίσου άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσουπιάς.

Ταυτόχρονα, εξήγησε στον κ. Χριστοδουλάκη ότι η ΑΜΦΙΓΑΛ δημιουργήθηκε ακριβώς για να στηρίξει έμπρακτα τον παραγωγό τους νομού μας και να δώσει προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα: «Ως νομός πρωταγωνιστούμε στην κτηνοτροφία, δεν υπήρχε όμως ένα ισχυρό όνομα, ένα “brand” που να καθιστά αναγνωρίσιμα τα τοπικά προϊόντα μας, να τους δίνει ταυτότητα. Και χαιρόμαστε πραγματικά που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να κερδίσουμε το μεγάλο μας στοίχημα, με προϊόντα εξαιρετικά, πιστοποιημένα και βραβευμένα πλέον».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης απ’ την πλευρά του δήλωσε ενθουσιασμένος απ’ τα προϊόντα που και ο ίδιος δοκίμασε, αλλά και απ’ τις εγκαταστάσεις, μιλώντας για μια υποδομή που φέρνει ανάπτυξη για την περιοχή και που εγγυάται το μέλλον για την κτηνοτροφία στην Αιτωλοακαρνανία.