Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκοί στόχοι: περισσότερες ανανεώσιμες, καλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα

Το ΕΚ αναμένεται ψηφίσει νέους στόχους για την ανανεώσιμη ενέργεια, αυξάνοντας την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Σύμφωνα με τους κανόνες, που συμφώνησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, τουλάχιστον το 30% της ενεργειακής κατανάλωσης, μέχρι το 2030, θα πρέπει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος και ο άνεμος. Ταυτόχρονα, τα κράτη μέλη θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 14% των καυσίμων για μεταφορές, θα προέρχονται επίσης, από ανανεώσιμες πηγές.

Ο Ισπανός εισηγητής της έκθεσης του ΕΚ και ευρωβουλευτής με την ομάδα των Σοσιαλιστών Χοσέ Μπλάνκο Λόπες, δήλωσε ότι «θέλουμε μια οικονομία χωρίς άνθρακα μέχρι το 2050. Αυτό είναι ένα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στους στόχους που έχει θέσει η συμφωνία του Παρισιού».

Επίσης, η ΕΕ έχει συμφωνήσει να αυξήσει την ενεργειακή της αποδοτικότητα στο 32,5% μέχρι το 2030 και να διευκολύνει τα νοικοκυριά να παράγουν, να αποθηκεύουν και να καταναλώνουν τη δική τους πράσινη ενέργεια.

Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν τους νέους κανόνες για το πακέτο ενεργειακής αποδοτικότητας, κατά την τρέχουσα ολομέλεια του ΕΚ. Μετά από αυτή την ψηφοφορία οι νέοι κανόνες θα πρέπει να εγκριθούν και από το Συμβούλιο.

Σχετικό βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.