Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Δήμος Αγρινίου: «Ελαιοκομία – Πυλώνας Οικονομικής Ανάπτυξης»

Ο Δήμος Αγρινίου με το διακριτό όνομα ἐλαία έχει διοργανώσει επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση, προβολή και προώθηση των προϊόντων της ελιάς δίνοντας έμφαση στις νέες επιστημονικές επιτεύξεις που αφορούν στην ελαιοκαλλιέργεια, στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς, στη διατροφική αξία τους και στις ευεργετικές ιδιότητές τους στην υγεία του καταναλωτή.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ἐλαία» τα έτη 2014, 2015 και 2016 διοργανώθηκαν:

 ι) επιστημονικές ημερίδες,

ιι) συσκέψεις φορέων,

 ιιι) εκθέσεις τοπικών προϊόντων,

ιv) εργαστήρια γευσιγνωσίας,

v) εργαστήρια γαστρονομίας,

vi) ενημερώσεις μαθητών και πολιτών του Δήμου για τα προϊόντα της ελιάς και τη Μεσογειακή διατροφή,

vii) καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί και βραβεύσεις,

viii) εκθέσεις,

viiii) αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις οι οποίες πιστοποιούν τη φυσιογνωμία του Δήμου Αγρινίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου του 2017 και ώρα 5:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Πρώην Τράπεζα Ελλάδος, Αναστασιάδη 1) θα διεξαχθεί μια εκδήλωση με θέμα: «Ελαιοκομία-Πυλώνας Οικονομικής Ανάπτυξης» για την προβολή του θεσμού των εκδηλώσεων ἐλαία και την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της καλλιέργειας της ελιάς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και τη διασύνδεσή της με την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, τη γαστρονομία την παράδοση και τον πολιτισμό.