Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Επίσκεψη  Αντώνογλου στην Ένωση Αγρινίου

Στο επίκεντρο τα μείζονα θέματα για την αγροτική ανάπτυξη στην Αιτωλοακαρνανία.

Στα γραφεία του Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νίκος Αντώνογλου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δράσεις του Συνεταιρισμού και να συζητήσει με τη διοίκηση θέματα βασικών προτεραιοτήτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Θωμά Κουτσουπιά, κυριάρχησαν ζητήματα αγροτικού-αναπτυξιακού ενδιαφέροντος και υπήρξε διεξοδική συζήτηση για μια σειρά από επιμέρους θέματα που αφορούν ιδιαίτερα τον παραγωγικό ιστό της Αιτωλοακαρνανίας.

Σε σχετική του δήλωση, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αντώνογλου για την εποικοδομητική επίσκεψή του, επεσήμανε την πάντα πρόθυμη στάση του στο να συμβάλει στην προώθηση ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα, χαρακτηρίζοντας τον γενικό γραμματέα «σύμμαχο» και «συνοδοιπόρο» στη διαρκή προσπάθεια επίλυσης των από ετών συσσωρευμένων προβλημάτων και των στρεβλώσεων που αναχαιτίζουν ουσιαστικές προσπάθειες ανάκαμψης της αγροτικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη μνεία και ουσιαστικός διάλογος έγινε για το θέμα της ελιάς ποικιλίας Καλαμάτα και στους χειρισμούς του κ. Αντώνογλου, προκειμένου να βρεθεί τελικά η διέξοδος που θα επιτρέψει στους χιλιάδες παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας να απολαύσουν την προστιθέμενη αξία που το ίδιο το προϊόν μπορεί και πρέπει να αποκτήσει. Για το θέμα αυτό ο κ. Αντώνογλου είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ένωση Αγρινίου. Φυσικά, συζητήθηκαν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Συνεταιριστικό Κίνημα, με τον κ. Κουτσουπιά να ενημερώνει τον γενικό γραμματέα του ΥπΑΑΤ για το σχεδιασμό δράσης της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, ύστερα από τις πρόσφατες εκλογές και την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο μετέχει από τη θέση του γενικού γραμματέα. Στο ίδιο πλαίσιο  τέθησαν και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εκπροσώπηση του αγροτικού κόσμου στις κεντρικές πανευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca. Ασφαλώς, διεξοδική συζήτηση υπήρξε και για τα θέματα πληρωμών και διαχείρισης ΟΣΔΕ, όπως και για τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργία και Κτηνοτροφίας. 

Ο κ. Αντώνογλου, o οποίος και συνοδευόταν από υπηρεσιακά στελέχη, έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση εργασίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με στοχευμένες παρεμβάσεις, με την απαραίτητη όσο ποτέ καλή συνεργασία όλων των φορέων και με τη δυναμική που αναπτύσσουν Συνεταιρισμοί όπως η Ένωση Αγρινίου, ο πρωτογενής τομέας θα μπορέσει σύντομα να ανακάμψει.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις βασικές διεκδικήσεις της Ένωσης Αγρινίου για την αγροτική παραγωγή και την Αιτωλοακαρνανία, οι οποίες και βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Νίκο Αντώνογλου: Ο δεκάλογος των βασικών διεκδικήσεων – προϋποθέσεων για τη διασφάλιση της παραγωγής και την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.