Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Μετά την ένταξη των νέων γεωργών η προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης

Άμεσα αναμένεται η προδημοσίευση των σχεδίων βελτίωσης, με την προκήρυξη να προγραμματίζεται μετά την ένταξη των νέων γεωργών ώστε να δοθεί δυνατότητα στο δυναμικό των νέων ανθρώπων που θα εγκατασταθούν στη γεωργία να επενδύσουν στο γεωργικό τομέα.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Βουλή, κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ σχετικά με την αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι τους προσεχείς μήνες πρόκειται να προκηρυχθούν κι άλλα σημαντικά μέτρα, όπως για τις Ομάδες Παραγωγών που ενισχύει τις λειτουργικές δαπάνες συλλογικών σχημάτων που συστήνονται για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα, το Υπομέτρο για Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπεί στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, το μέτρο των Γεωργικών Συμβούλων, μέσω του οποίου θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 δομές σε όλη τη χώρα και θα απασχοληθούν πάνω από 1000 γεωτεχνικοί καθώς και το μέτρο για τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις από τα προγράμματα LEADER, με την ολοκλήρωση της αναμόρφωσής τους από τις Ομάδες Τοπικής Δράσης.