Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Πλήρης επιβεβαίωση για τους κωδικούς – Πλήρης υποστήριξη στους παραγωγούς

Η επιστολή της Ένωσης Αγρινίου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το υπουργείο και τις αρμόδιες αρχές, η ανακοίνωση του Οργανισμού και …η απόλυτη δικαίωσή μας.

Επιστολή προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την Επιτροπή εποπτείας και ελέγχου των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων απέστειλε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Α.Σ. Ένωση Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς με θέμα τον κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων και το ενδεχόμενο απάτης σε βάρος του Οργανισμού.

Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, στον αναπληρωτή υπουργό κ. Ιωάννη Τσιρώνη, στον υφυπουργό κ. Βασίλειο Κόκκαλη, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η ως άνω ενέργεια κρίθηκε αναγκαία, λόγω της απόλυτης σύγχυσης και του πανικού που φρόντισαν να σπείρουν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και οι πέριξ αυτών, θέτοντας σε αμφισβήτηση τη διαδικασία και σε κίνδυνο τις ίδιες τις επιδοτήσεις των παραγωγών, αφού χωρίς κωδικούς δεν είναι εφικτή η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Αναλυτικά η επιστολή ΕΔΩ.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε, πάντως, ήταν τέτοια, που ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με τους κωδικούς taxisnet, στην οποία και αποσαφηνίζει ότι οι παραγωγοί μπορούν μόνοι τους ή με τη βοήθεια τρίτου να παράγουν μέσω μιας ηλεκτρονικής διαδικασίας τον «κωδικό εξουσιοδότησης», για την παραγωγή του οποίου απαιτείται πιστοποίηση μέσω taxisnet.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ.

Δείτε επίσης το σχετικό εγχειρίδιο του Οργανισμού εδώ, όπου αναλυτικά περιγράφεται βήμα προς βήμα η διαδικασία.

Στην πραγματικότητα, η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ δικαιώνει πλήρως την πρωτοβουλία της Ένωσης Αγρινίου να καταγγείλει δημόσια και στις αρμόδιες αρχές τη σκόπιμη παραπλάνηση των παραγωγών και να αναδείξει τις πιθανές συνέπειές της, αφού πλέον αποδεικνύεται πως τίποτε το μεμπτό δεν υπήρχε στην προσπάθεια, όχι απλής εξυπηρέτησης αλλά ουσιαστικής υποστήριξης των παραγωγών μας.

Άλλωστε, την ίδια ακριβώς πρακτική ακολουθεί το σύνολο των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων σε όλη τη χώρα, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την υποβολή των δηλώσεων.

Φυσικά, όπως πολύ σωστά διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ανακοίνωσή του, είναι στη διακριτική ευχέρεια των αγροτών το αν θα παράγουν οι ίδιοι τον κωδικό εξουσιοδότησης ή αν θα ζητήσουν τη συνδρομή τρίτου. Εμείς, στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων υπηρεσιών που πάντα παρέχουμε στους αγρότες, αναλαμβάνουμε την πλήρη υποστήριξη και σε αυτό. Οι υπόλοιποι, …ας αναθέσουν σε όποιους αγρότες τους επιλέξουν να μπουν στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή και να παράξουν μόνοι τους τους κωδικούς τους!