Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Μύθοι και πραγματικότητα για το νέο ΟΣΔΕ

Ένωση Αγρινίου: Η παραπληροφόρηση και η μαύρη προπαγάνδα, έχουν και τα όριά τους.

Ο Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, με αφορμή τα πρωτοφανή ψεύδη που συστηματικά διαδίδουν οι υπηρετούντες ιδιωτικά συμφέροντα, ξένα προς τον αγροτικό χώρο και το Συνεταιριστικό κίνημα, με προφανή στόχευση τη συσκότιση γύρω από τις αλλαγές στο ΟΣΔΕ και την παραπλάνηση των αγροτών, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο “μονόδρομος” που υπήρχε μέχρι πέρσι ήταν η υποχρεωτικότητα της ενδιάμεσης στάσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ στον Φορέα Συντονισμού, κάτι που πλέον δεν υπάρχει, χάρη στην προσπάθεια που μαζί με εκατοντάδες άλλους υγιείς Συνεταιρισμούς, δεκάδες Πύλες Υποδοχής, πολλούς φορείς και φυσικά τους εργαζομένους, που με σειρά αποκαλύψεων και πολύ συγκεκριμένων καταγγελιών, ανέδειξαν στις πραγματικές του διαστάσεις το όλο ζήτημα.

Φέτος, ύστερα από όλα αυτά, η ηγεσία του ΥπΑΑΤ είχε τον δικό της “μονόδρομο”, αυτόν της ουσιαστικής κατάργησης του Φορέα Συντονισμού, ο οποίος τώρα, προσπαθεί να προσεγγίσει παραγωγούς, με τους οποίους στα τρία μόλις χρόνια της παρουσίας του, δεν είχε την παραμικρή επαφή, παρά μόνο δια μέσου των Συνεταιρισμών-Πυλών.

Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, φυσικά και δεν χρειάζεται αυτόκλητους προστάτες. Δεν τους έχει ανάγκη και δεν τους έχει καμιά εμπιστοσύνη. Τους είναι παντελώς αδιάφοροι. Και αυτοί και η προπαγάνδα τους.

Οι δε σοφιστείες τους μόνο θυμηδία προκαλούν. Το μονοπώλιο το σπάσαμε εμείς (όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για να επανακτήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τον έλεγχο της διαδικασίας), προσφέροντας μια ακόμη ουσιαστική υπηρεσία στους παραγωγούς και στη χώρα, αφού όχι μόνο με τον τρόπο αυτό καταφέραμε να μειωθεί το κόστος του έργου, αλλά απαλλάξαμε το ΟΣΔΕ από μεσάζοντες και ιδιωτικά συμφέροντα, ξένα προς τον αγροτικό χώρο, η μόνη αγωνία των οποίων είναι το πως θα μπορέσουν να συνεχίσουν να απομυζούν τους παραγωγούς.

Σε κάθε περίπτωση, οι αγρότες είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους. Και θα τις κάνουν με γνώμονα το συμφέρον τους. Όσοι υποτιμούν τη νοημοσύνη τους, θεωρώντας ότι ο αγρότης δεν μπορεί να κρίνει, ότι δεν ξέρει να αξιολογεί, ότι δεν καταλαβαίνει ποιος έδωσε μάχη για να μειωθεί το κόστος, ποιος αγωνίστηκε για να απαγκιστρωθεί από ιδιωτικά συμφέροντα, ποιος είναι πραγματικά στο πλευρό του και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα και από την άλλη πλευρά ποιος επιδιώκει να τον εκμεταλλευτεί, θα βρεθούν σύντομα προ δυσάρεστων για αυτούς εκπλήξεων.