Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Εκπαίδευση μαθητών στο Εργοστάσιο Ζωοτροφών

Ένα ακόμη σχολείο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί, είχε σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις ου Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και να ενημερωθεί για όλα τα στάδια παραγωγής.

667f2480-f7a8-450f-8618-0e26e5da8003

Αυτή τη φορά ήταν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρινίου, που επισκέφθηκε το Εργοστάσιο Παραγωγής Σύνθετων Ζωοτροφών και Πρώτων Υλών, στην περιοχή του ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης».

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι απ’ τους καθηγητές τους, είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής και αναλυτικά να ενημερωθούν απ’ τον προϊστάμενο του εργοστασίου και διευθυντή Εμπορίας της Ένωσης Αγρινίου κ. Δημοσθένη Μπέτσικα για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, απ’ την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι την τελική επεξεργασία και τυποποίηση, αλλά και την αξία της διασφάλισης υψηλής ποιότητας και απόλυτα ελεγμένων και πιστοποιημένων προϊόντων, καθώς, μέσω της τροφικής αλυσίδας, τελικός αποδέκτης είναι ο καταναλωτής.

Επίσης, ενημερώθηκαν για τη δυναμική του κτηνοτροφικού κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία και το πώς η λειτουργία του εργοστασίου έχει συμβάλει στην ανάπτυξή του, παρέχοντας προϊόντα που καλύπτουν απόλυτα τις θρεπτικές ανάγκες των ζώων κάθε τύπου εκτροφής και διασφαλίζοντας την υγείας του ζωικού κεφαλαίου, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα τις αποδόσεις των ζώων.

Η εμπειρία από την επίσκεψη στο εργοστάσιο αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για τους μαθητές, οι οποίοι και αποχώρησαν έχοντας αποκομίσει  ολοκληρωμένη εικόνα για την παραγωγή και μεταποίηση προϊόντων, που στην πραγματικότητα αποτελούν βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας.