Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση

Θωμάς Κουτσουπιάς: Δημιουργήσαμε τις συνθήκες ώστε να μπορούμε σήμερα να δηλώσουμε πως ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

γεν συν 1

Σε γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Παπαστράτειο Μέγαρο η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Αγρινίου».

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα με την ομόθυμη έγκριση του ισολογισμού για το οικονομικό έτος 2015, για την οποία, βεβαίως, ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα απ’ το καταστατικό, στήθηκε δηλαδή κάλπη. Προηγουμένως, αναλυτικά στοιχεία παρουσίασε ο οικονομικός διευθυντής της Οργάνωσης, αλλά και ο ορκωτός λογιστής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, στη σύντομη εισήγησή του, εστίασε στις νέες προοπτικές που διανοίγονται για το Συνεταιρισμό, επισημαίνοντας με έμφαση ότι στόχος είναι, σε ορίζοντα πενταετίας, η λειτουργία της ΑΜΦΙΓΑΛ να συμβάλει στον υπερδιπλασιασμό του τζίρου της Ένωσης Αγρινίου, το μέγεθος της οποίας έχει ήδη αλλάξει!

Παράλληλα, ο κ. Κουτσυπιάς αναφέρθηκε στη δυναμική που αναπτύσσει το εργοστάσιο επεξεργασίας-τυποποίησης ελιών, μετά τον εκσυγχρονισμό του, αλλά και στις νέες προοπτικές που δημιουργούνται, χάρη στην ΑΜΦΙΓΑΛ, και για το εργοστάσιο παραγωγής σύνθετων ζωοτροφών και πρώτων υλών.

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί και στο κομμάτι των υπηρεσιών, εστιάζοντας κυρίως στο ΟΣΔΕ: «Είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή για την Ένωση το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά είχαμε την καθολική αποδοχή των παραγωγών, που, παρά το ότι φέτος υπήρχαν κι άλλες πύλες εισόδου, απέδειξαν ότι εμπιστεύονται την Ένωση. Αυτή την εμπιστοσύνη, ξέρουν ότι θα την ανταποδώσουμε…».

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όχι μόνο απώλειες δεν υπήρξαν κατά τη φετινή διαδικασία, αλλά η Ένωση Αγρινίου υπέβαλε κατά τι περισσότερες αιτήσεις από πέρυσι, που δεν υπήρχε ανταγωνισμός.

Τέλος, ο κ. Κουτσουπιάς παρουσίασε το πλάνο για τις επιμέρους δράσεις των επομένων ετών, τονίζοντας ότι μετά και την ολοκλήρωση της ΑΜΦΙΓΑΛ θα υπάρχει καλύτερη οικονομική ρευστότητα (τα προηγούμενα χρόνια η Ένωση διέθεσε κεφάλαια της τάξης των 4 εκατ. ευρώ στην επένδυση της ΑΜΦΙΓΑΛ, χρήματα που πλέον θα κατευθυνθούν σε άλλες δράσεις υπέρ των παραγωγών).