Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Δεν είναι αστείο...

Οι «δήμιοι» Τσίπρας, Αποστόλου, Κατρούγκαλος «αποκεφαλίζουν» τον γεωργό, τον κτηνοτρόφο. Το εντυπωσιακό, γεμάτο συμβολισμούς δρώμενο των αγροτών στο μπλόκο στο Κεφαλόβρυσο. Πρωτόγνωρη η συμμετοχή στην κινητοποίηση.

μπλοκο (18)

«Με απόλυτο σεβασμό στα θύματα των τζιχαντιστών, πραγματοποιήσαμε αυτό το δρώμενο για να δείξουμε στην ελληνική κοινωνία την τρομοκρατία που εμείς οι αγρότες βιώνουμε σήμερα. Γιατί είναι πραγματικά τρομακτικό να έρχεται ο κάθε κύριος Κατρούγκαλος ή Αποστόλου και να σου λέει ότι θα πρέπει να σταματήσεις το παιδί απ’ το φροντιστήριο, να μην το πας στο γιατρό, να το αφήσεις να πεινάσει. Είναι τρομοκρατία να σου λένε ότι από τις δέκα χιλιάδες ευρώ που βγάζεις το χρόνο, θα πρέπει να δίνεις αυτόματα τις οχτώ σε εισφορές και φόρους. Αυτά που θέλουν να κάνουν είναι ξαφνικός θάνατος για εμάς. Επώδυνος. Είναι μαζική σφαγή. Πως θα ζήσουμε; Πως θα καλλιεργήσουμε; Αν αυτοί μας θέλουν ζητιάνους στα χωριά μας, να επιβιώνουμε με κάρτες σίτισης και να τους λέμε και ευχαριστώ, ε, …δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».   

Αυτά δήλωνε ένας απ’ τους συμμετέχοντες στην αναπαράσταση του αποκεφαλισμού των «αιχμαλώτων» αγροτών απ’ τους «τζιχαντιστές» Τσίπρα, Αποστόλου, Κατρούγκαλο, νωρίτερα σήμερα, στο συγκλονιστικής συμμετοχής μπλόκο στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας.

Εν μέσω χειροκροτημάτων απ’ τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους αγρότες, οι «δήμιοι», έχοντας το πρόσταγμα απ’ τον επικεφαλής «τζιχαντιστή», σε μια μάλλον «καταδρομική» θεατρική παράσταση, «αποκεφάλισαν» συμβολικά έναν γεωργό και έναν κτηνοτρόφο.

Νωρίτερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κτηνοτρόφοι άδειασαν δοχεία με γάλα στην άσφαλτο, ενώ άφησαν ελεύθερα πρόβατα να κινούντε ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος και στα πολλές εκατοντάδες τρακτέρ.

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής σημείωναν ότι τα τρακτέρ δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, παρά μόνο εάν και εφ’ όσων αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου και υπάρξει σαφής δέσμευση απ’ τον πρωθυπουργό ότι δεν θα επιχειρήσει να επαναφέρει το σχέδιο αφανισμού των αγροτών με το επικείμενο φορολογικό. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να σημειώσουν την ικανοποίησή τους για την πρωτόγνωρη, στα χρονικά της Αιτωλοακαρνανίας, συμμετοχή, την οποία και απέδωσαν στο γεγονός ότι, επίσης για πρώτη φορά, το σύνολο σχεδόν των αγροτικών φορέων του νομού, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και ένωσαν τις δυνάμεις τους:

«Γεωργοί και κτηνοτρόφοι απ’ όλη την Αιτωλοακαρνανία, ψαράδες, μελισσοκόμοι, νέοι αγρότες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, απ’ το Μεσολόγγι, την Κατοχή και το Νιοχώρι, απ’ το Αγγελόκαστρο και τα Καλύβια, τη Λεπενού και τη Νεάπολη, τις Φυτείες και τα χωριά της Μακρυνείας, απ’ την Κατούνα και τον Αστακό, απ’ όλα τα χωριά του Ξηρομέρου και της Τριχωνίδας, απ’ τον ορεινό Βάλτο ακόμη, ενωμένοι σαν μια γροθιά, είμαστε σήμερα εδώ, για να πούμε καθαρά σε όσους αποφασίζουν για ‘μας χωρίς εμάς, ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να παίξουν με τις ζωές και το μέλλον τον παιδιών μας. Ζητάμε αξιοπρέπεια και σεβασμό. Διεκδικούμε το αυτονόητο: Το δικαίωμα να παραμείνουμε στα χωριά μας και να παράγουμε».

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες, υπό το βλέμμα των αξιωματικών της αστυνομίας και ύστερα από διαπραγμάτευση μαζί τους, προχώρησαν σε συμβολικό, προειδοποιητικό δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού. Στο σημείο παραμένουν εκατοντάδες τρακτέρ και παραγωγοί.

Σύμφωνα με το ψήφισμα που ενέκρινε η γενική συνέλευση, το μπλόκο θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική απόσυρση του ασφαλιστικού, ενώ οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, θα είναι αναπιθύμητα πρόσωπα αν το ψηφίσουν.